miercuri, 18 mai 2011

Unde bem și noi un ceai? - partea 2

În prima parte a mini ghidului meu pentru ceainăriile din București v-am prezentat 3 dintre cele mai cunoscute și accesibile ceainării. M-am gândit că totuși, pentru partea a doua ar trebui să păstrez ceva mai impresionant, ce nu orice cititor de rând știe. Dacă v-ați plictisit de locurile alea curios de populate (sau ieftine, că putem fi și snobi!), continui cu unele pentru aceia dintre noi care nu se uită la bani sau care doresc o experiență deosebită.


 Ceainăria 5 - e unul din locurile alea unde The Doors și Hendrix se aud pe fundal, cu tot tacâmul de păsărici frumos grăitoare. Locația este una unică, fiind, în fapt, un măreț cort cu design de te dă pe spate, unde scaunele au fost înlocuite cu pernuțe moi în aceeași temă cu designul cortului, iar mesele au o înălțime mică. Cu toate acestea e nerecomandabil celor cu picioare mirositoare căci, necesită descălțare. Oferta ceaiurilor diferă puțin de cea din Cărturești, dar prețurile rămân aproape neschimbate, iar ca să vă convingeți că merită, o găsiți pe Str. Olimpului nr. 13, în spatele Patriarhiei.


Grădină Serendipity Tea
Serendipity Tea - Grădina
 Serendipity Tea - o locație ascunsă de zgomotul mașinilor și aflată într-un cadru destul de vechi, în aer liber, într-o curte destul de cosy, mai exact, este această ceainărie mai de fițe. Prețurile ceaiurilor cresc puțin față de cele din Cărturești (și ajung la aproximativ 17-20 lei), dar cănile sunt mai mari. Ce e mișto la Serendipity este faptul că în afară de ceai puteți servi și biscuiți cu diferite arome, turtă dulce, dulceață sau fructe uscate și are și un decor mai bogat. De altfel, ne-a șoptit o păsărică (aka vezi comentariile din primul post) că ar fi și gay-friendly, chiar dacă nedeclarat. O găsiți pe Str. Dumbrava Roșie nr. 12, în spatele Grădinii Icoanei, zona Piața Romană.

Salon japonez Green tea
Green Tea - Salonul Japonez
Green Tea - un loc foarte mișto, cu ceaiuri interesante (aromele de marțipan și nuci sau ciocolată și condimente sunt doar câteva) care vă vor ușura puțin buzunarele. Ce e impresionant la Green Tea este că are patru saloane în care vă puteți savura ceaiul: cel Mare, cel Japonez (care vă aduce cu siguranță aminte de gheișe), cel Indian sau Micul Paris, ca să nu mai punem la socoteală Grădina. Alături de ceaiurile cu specialele arome, puteți adăuga la comanda dvs. și o dulceață de nuci numai bună de degustat. Puteți servi și aici narghilea, însă fumatul țigărilor este permis doar în grădină. Dacă v-am stârnit interesul, această ceainărie se află pe Str. Dr. Burghelea nr. 24.


Desigur că poate am omis câteva, dar cred că acestea sunt îndeajuns deocamdată. Ce loc ți se pare mai interesant și în care te-ai duce? Ai alte recomandări?

4 comentarii:

Alex (admin) spunea...

@Kiddo

Am văzut ceva interesant și în Băneasa Mall. De fapt nu știam ce HUDĂ este, dar mirosea a dracu de bine și m-am oprit să văd. Aveau și shop

The Kiddo spunea...

@Alex promit că cercetez, iar dacă mai merită ceva specificat și cu siguranță se merită, poate voi mai face o a treia parte. Doar să intereseze.

narciX spunea...

Probabil ca cea di Baneasa Mall este Casa de Ceai

Anonim spunea...

kiddo, acu vre-un an si cv am fost dusa intr-o ceainarie foarte misto si ma tot chinui sa imi amintesc unde e si nu reusesc :)).
m-as duce in green tea pentru ca ai zis si de narghilea si o ador.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki