marți, 31 mai 2011

Visați! E dreptul vostru să vă construiți realitatea.

Știu că poate sună ciudat, dar când mă gândesc, uneori, la viitor, îmi permit să visez extrem de frumos, chiar dacă unele lucruri în actualul context par niște teribilisme. Măcar să visez am voie, e un drept pe care nu mi-l poate lua nimeni, spre deosebire de altele care-mi sunt furate continuu. De aceea...


... de multe ori mă întreb, cum voi fi peste 10 ani? Unde am să trăiesc? Voi fi tot singur sau îmi voi găsi jumătatea? Voi putea să-l sărut, chiar și pe obraz, fără ca în jurul meu să trezesc furtuni critici? Voi putea să mă prezint la petrecerile firmei unde lucrez cu iubitul meu, fără a fi nevoit să ascund ce înseamnă el cu adevărat pentru mine?


Răspunsurile la întrebările de mai sus nu stau exclusiv în puterea mea, ci mai degrabă undeva la confluența dintre cum îmi gestionez eu în mod practic viața și ce drăcie de noroc mi-a fost dat să am, iar acestea două implică multe.

Și că povesteam de vise, că aici doream de fapt să ajung, încerc să văd ce mi-aș dori să fiu peste ceva timp, unde și în ce condiții, iar de cele mai multe ori totul arată foarte bine, însă am și momente când mă îndoiesc de faptul că viața mea va arăta măcar 50% la fel de bine din cât îmi doresc, din câte îmi imaginez. Viitorul nu e o certitudine pentru nimeni, ci mai degrabă exact opusul, iar asta crează uneori neliniște sufletească, mai ales când trăiești în România, iar din aproape toate părțile se aruncă cu pietre în tine, oricât de bun ai fi ca om, doar pentru că ești gay. Ce lume frumoasă, care empatizează cu aproapele a creat religia creștină! Cum creștinii noștri își iubesc aproapele ca pe fratele lor și nu judecă pe nimeni, că doar știm bine, numai Dumnezeu ne poate judeca. Ce viață deosebită!

"Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura" (Matei 7, 1-2)
Revenind. Mă gândesc că peste 10 ani mi-ar plăcea să trăiesc armonic, undeva departe de România, într-un oraș cu oameni prietenoși, plini de optimism și empatie, undeva unde briza mării mi-ar bate-n perdelele albe de la geamul ce pornește din podea și se termină în tavan. Undeva într-o casă unde aș putea să-mi sărut iubitul fără a-mi fi teamă că mă vede vreun vecin homofob, în ciuda ferestrelor imense. Într-un loc unde să pot crește un copil, fie el adoptat sau făcut pe cale naturală, să-mi pot oferi iubirea părintească, fără ca cineva să mă considere pedofil, că nu este cazul.Mi-ar plăcea să pot locui într-un loc unde să-mi pot invita prietenii, indiferent de orientarea lor sexuală, fără a fi nevoit să invit la cină în mod separat cuplurile gay și lesbi de cele heterosexuale. Fără ca cineva să creadă că dacă vine cu copilul la cină, un homosexual vrea să-l corupă. Un loc unde oamenii au înțeles că homosexualii și lesbienele nu au nimic diferit față de heterosexuali, exceptând micul detaliu din dormitor.


Un paradis unde să pot ieși în oraș la terasă, iar la instinctul unui sărut să nu trebuiască să mă opresc la gândul că voi fi aspru judecat sau cineva ar putea reacționa agresiv, ci să fiu liber să o fac. Să am voie să-mi sclipească ochii atunci când îmi privesc partenerul, să mă pot plimba de mâna pe plajă cu iubitul, ca doi romantici prin pustiu, fără a-mi fi teamă că în orice moment am putea fi bătuți. Să nu ne fie iubirea știrbită de presiunea socială, de gândurile că cineva împrejur ar putea fi homofob și ar reacționa nepotrivit. 


Multe mi-aș dori și știu că, după cum am mai spus, o parte este responsabilitatea mea, în funcție de cum îmi gestionez viața, iar cealaltă parte ține de noroc, indiferent cât efort aș depune să fie bine. 

Bine, probabil că foarte mulți veți spune că aberez, că sunt niște chestii imposibil de atins, fantasmagorice. Vă contrazic! Orice este posibil atâta timp cât îți dorești, chiar orice. Gândiți-vă cât de mult se schimbă societatea în 10 ani, gândiți-vă că nici nu visam multe lucruri care astăzi sunt realități banale. Priviți în perspectivă! Important e să visați, să vă gândiți că puteți să faceți ceva, că stă în forța voastră și să depuneți tot efortul are sens. 

Visați! E dreptul vostru s-o faceți, cum este șansa voastră să se împlinească. Nimeni nu va veni să vă invite în paradis, ci trebuie să vi-l construiți singuri, iar pentru asta aveți nevoie de imaginație, de idealuri, de o formă către care să vă îndreptați.  

5 comentarii:

Nymphetamine spunea...

the future belongs to people who believe in the power of their dreams :) remember that :P

florin ghituica spunea...

Eu mi-am permis sa visez ; dar nu fara a cere ajutorul unui Dumnezeu - si acum ca sa nu le dau satisfactie religiosilor , le spun acestora ca nu cred in Dumnezeu . Am obtinut cu varf si-ndesat ce am visat ! Dar nu am visat sa am si un baiat alaturi , si se pare ca nici Dumnezeu nu m-a inspirat in acest sens . Secretul implinirii a ceeace visezi si-ti doresti este numai sa poti fii desavarsit de sincer si corect in fiecare zi - este un fel de pret pe care daca-l platesti , vei obtine ce visezi ; altfel in cazul in care minti , te vei trezi repede din visul tau la o realitate nefiresc de dureroasa .

irCha spunea...

Un post foarte frumos descris. E de neinteles cum niste lucruri atat de simple nu sunt acordate unor oameni probabil cu mult mai multe caltati decat altii. Iubirea este un drept al omului si daca ea nu ne conditioneaza, noi de ce sa ii punem conditii? Dispretuiesc oamenii care pun Biblia in fata si incep sa judece? Hai, poate singura exceptie care te-ar putea judeca ar fi parintii dar ei ar trebuii sa te accepte asa cum esti si sa te iubeasca indiferent de situatie deoarece altfel, eu nu-i numesc parinti. Nimeni nu mai face marsuri impotriva preotilor care poate dupa ce iti spune cat de pacatos esti pentru ca iubesti si face o slujba la biserica il gasesti mai tarziu intr-un club cu o minora. Din partea mea, ca support, meritati tot ce-i mai bun pentru ca desi nu sunt sigura de orientarea mea exacta, chiar daca as fi hetero ati avea toata sustinerea mea. Daca as putea, i-as potolii pe toti cu prejudecati dar nu sunt in stare. Prejudecati exista fata de orice pe lumea asta si din pacate asta nu o sa se schimbe prea mult. Eu sper sa-ti atingi visul cat mai curand pentru ca el exprima fericire. Mult noroc si toata sustinerea mea.

Anonim spunea...

stii ceva? chiar vad o lume asa cum ai descris-o tu! si imi doresc mult sa se intample asta...
poate ca si eu visez prea mult?..sper ca nu

Alex (admin) spunea...

Când mă gândesc că o chestie atât de simplă e așa de greu de adus la îndeplinire, parcă nu mai înțeleg lumea asta. E nevoie de un nou UNIVERS

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki