joi, 30 iunie 2011

Cumpără produse fabricate în România.

Nu știu câți dintre voi sunt atenți, atunci când cumpără diferite alimente, dacă ele sunt produse în România sau în străinătate, dar pentru mine este un punct sensibil. Atunci când mă duc la cumpărături, în condițiile în care găsesc alimente de foarte bună calitate fabricate în România, fiți siguri că pe acestea am să le aleg, în detrimentul celor produse în străinătate, și care pot fi la fel de bune, sau nu.Dar unde doream să ajung?! Grupul francez care deține La Dorna a început închiderea fabricilor și a punctelor de colectare din Suceava și Dobrogea, mutând toată producția în Polonia. Motivul?  Doar ei îl știu. Nu am detalii despre fiscalitatea din Polonia. Știu doar că la ei TVA-ul e  23%, pe când la noi este de 24%, dar pentru 1% nu mută nimeni o producție întreagă. Poate or fi diferențe pe alte segmente ale fiscalității, dar sincer să spun nici nu mă interesează. De azi înainte NU VOI MAI CUMPĂRA PRODUSE „La Dorna”.  Am atâtea alternative românești, de foarte bună calitate.

Și dacă una se închide, alta se deschide. Grecii de la Olympus deschid o fabrică de lactate în județul Brașov, în localitatea Halchiu, în urma unei investiții de 55 de milioane de euro, asta după ce în prezent mai dețin o unitate de procesare în județul Covasna, în localitatea Baraolt. Și produsele lor chiar sunt super bune. De fapt, telemea numai de la Olympus cumpăr. Cred că e cea mai gustoasă de pe piață.


Oricum, cel puțin pe segmentul lactate, nu ducem lipsă de producători români, care au produse de o calitate foarte bună, printre care-i putem enumera pe cei de la: Napolact, Interagro, Covalact, dar și mulți alți producători mai mici, ale căror produse merită să le încercați.

Oricum, pe cât posibil, încercați să cumpărați produse românești. Sunt atâtea motive pentru care ar trebui să faceți asta. Ajutați economia, creați și/sau mențineți locuri de muncă, ajutați la dezvoltarea localităților, etc.

1 comentarii:

Anonim spunea...

De un an cumpar numai produse FABRICATE IN ROMANIA, pentru a da de lucru firmelor romanesti.
Stiu ca asa ajut Romania si ma ajut pe mine, iar banii mei nu mai pleaca la straini, raman acasa in Romania.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki