miercuri, 15 iunie 2011

E.Coli la control

Astăzi am tras o fugă la supermarket pentru a-mi cumpăra câte ceva de-ale gurii și nu mică mi-a fost mirarea să văd că lumea nu mai cumpără castraveți din cauza prostiei ăleia de bacterii e.coli, bacterie care a speriat întreaga Europă și care provoacă pierderi semnificative producătorilor din întreaga lume.


Și neh, sincer, înțeleg nebunia de a nu mai cumpăra, atunci când nu există informații de lămurire referitoare la un produs asupra căruia planează suspicini, dar odată ce reprezentanții direcțiilor sanitare au făcut niște teste, iar acestea au ieșit negative, bacteria neexistând în România, nici la produsele importate, nici la cele cultivate de noi, de ce să renunțăm la a mai cumpăra castraveți?

Drept urmare, de-al dracului, am decis să cumpăr chiar eu niște castraveți, chiar dacă nu este alimentul meu preferat, dar poate or mai gândi încă 100 ca mine și n-or pierde oamenii ăia atât de mult. De fapt, am observat și că regula cerere/ofertă, din economie, funcționează perfect. Castraveții, neavând cerere, au ajuns să aibă un preț de nimic, iar roșiile, care acum două zile erau 2,39 lei/kg, astăzi au ajuns la 3,39 lei/kg. Interesant, nu? 1 leu în 2 zile? Superb!

Ce-i drept, roșiile sunt unul din alimentele mele preferate, iar când văd roșii cultivate în România, cu siguranță cumpăr. Chiar dacă nu arată tot timpul ca-n revistă, măcar au gust, iar pe mine asta mă interesează. Totuși, anul acesta, parcă roșiile românești au început să aibă și aspect mai plăcut, nu doar gust delicios.

Care o fi cu E.Coli? Poate-i mai delicios :)))

10 comentarii:

Anonim spunea...

Draga Alex,

Eu as avea mai multa grija daca as fi in locul tau ... Nu sunt paranoic si nici credul de fel (legat de ce spun aia la televizor).

Problema asta cu E-coli in mancare a mai aparut o data in 2008 in SUA, dar la carne.

Problema este mediatizata atat de puternic datorita faptului ca in acel an 2008 au fost 11 morti din cauza acestei bacterii, printre care si un copilas de 7 ani. Ba chiar a aparut o lege numita "Legea lui Kevin" (in memoria acelui copilas, proiect initiat de mama acestuia) cu privire la distribuirea de carne infestata.

Legat de semnalele negative date de specialisti, eu unul nu le-as crede, deoarece este vorba de o infestare cu o mutatie a bacteriei. Se numeste E-coli 0157:h7 (sper ca nu am gresit) si intoarce negativ la testarea pentru E-coli obisnuit. Si ma indoiesc ca romanii au testul necesar pentru depistarea acestei mutatii. Pot detalia si felul in care apare aceasta mutatie, dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni. :)

Pentru mai multe detalii, documentarul "Food Inc."(pe mine m-a traumatizat un pic cand l-am vazut pentru prima data). :P

Apropos, pofta buna daca chiar i-ai consumat pana la urma.

Semnat,
ghici ? :))

Alex (admin) spunea...

11 oameni din toată America? Hahaha, o nimica toată!

6 milioane de morți în fiecare an, din cauza țigărilor, câți se lasă?

Vrei să continui?

1700 de oameni morți, în România, în accidente rutiere în anul 2010. Câți s-au lăsat de condus sau de mers cu mașina?


2011: 35 morți de la e.coli, în lume. Vrei să mă sperii?

3 castraveți au e.coli, iar toată lumea e speriată de moarte. 35 de milioane de oameni au HIV, dar nimeni nu vrea să poarte prezervativ.

Aș putea să continui...

The Kiddo spunea...

Cineva și-a făcut rost de un comentator permanent pe site. Și e anonim. Același anonim de mai devreme :P

adi spunea...

9 din 10 copii mor in urma infectiei cu ecoli.eu am fost un supravietuitor.cand aveam doar cateva luni am luat bacteria din laptle de vaca.pe vreme aceea nu era milupa si milumil(lapte praf).doctorii au ajuns sa-i spuna mamaei sa-m dea apa ca si asa mor.aveam branula in jugulara,pe acolo imi faceau perfutiile ca nu mai aveam vene la manute.aproape 6 luni am stat legat de un pat ...dar am supravietuit ...cu ecoli nu-i de gluma .

Alex (admin) spunea...

@The Kiddo,

Același anonim, care rămâne încă anonim :))

@Adi

Lasă bre, că 9 din 10 infectați poate or muri, dar mai e drum până la infecție. Dacă e să murim, murim noi din ceva.

Direcția Sanitară a zis că nu-i cazul de e.coli, deci e în regulă.

Mai vrea cineva castraveți? :)))

Anonim spunea...

@Alex: De acord cu tine, dar toate celelalte cazuri de care zici, persoanele implicate sunt constiente de pericolul inerent consecintelor. In cazul cu cele 11 cazuri oamenii aia pur si simplu MANCAU. :)) Mie de asta mi se pare o tragedie.

@Kiddo: Multumesc de considerare. Probabil cu timpul voi adopta si un nume mai specific. :)) Am continuat sa "comentez" pe-aici pentru ca-mi plac subiectele abordate pe blog si am mereu ceva de zis (pertinent). Si mai ales, dupa ce mi-am facut curaj sa postez primul comentariu si nu a deranjat pe nimeni (pana acum) am zis de ce sa nu continui. Dar atat despre mine, sa continuam.

@adi: Multumesc ca ai adus un argument suplimentar la comentariul meu initial (insert evil laugh here). Si ma bucur ca ai supravietuit !

Alex (admin) spunea...

@Același Anonim

Atunci când cineva nu e de acord cu tine, atunci e mai delicios să comentezi. Se naște o dezbatere și iesă ceva bun de acolo.

Mă bucur că găsești subiecte interesante. Auzind asta poate îmi mai zboară și mie gândul de a închide de tot blog-ul.

narciX spunea...

he he he ... eu tocmai ii stresez de ceva vreme pe colegii mei de apartament tocmai prin prisma faptului ca manac castraveti in prostie ... de fapt manac castraveti dimineata , la pranz si seara :))

puckthefairy spunea...

Oricum toata lumea are niste E. coli, fiindca e bacterie saprofita, iar daca ai unele activitati de risc, oricine poate face unele infectii.
Cred ca s-a starnit panica nitel aiurea, fiindca nu stim daca oamenii aia aveau anumite predispozitii, sau aveau alte boli, sau daca erau imunodeprimati, etc.

Alex (admin) spunea...

@puckthefairy

Am citit și eu câte ceva despre e.coli ăsta, să văd care-i faza, dar nu am înțeles mare lucru. Clar nu e domeniul meu :))

@narcix

Mănâncă acolo. Nu te uita în gura lor :))

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki