sâmbătă, 4 iunie 2011

Homosexualii și presa. Aceeași manipulare jenantă.

Când se ivesc la orizont ceva inițiative legislative prin care se încearcă ridicarea nivelului calitativ al presei din România, toată media sare în aer. Toată presa din țărișoara asta începe să latre ca o cățea în călduri căreia îi sunt castrați vlăjganii patrupezi. Și da, este nevoie de niște reglementări noi în ceea ce ține de etica jurnalistică, eventual stabilirea unor sancțiuni foarte dure, dar și aplicate în mod real, celor care nu fac altceva decât să dezinformeze, iar fenomenul nu este întânlit doar în metoda „înșiruim litere anapoda”, ci și prin prezentarea unor imagini deloc reprezentative atunci când vorbim despre anumite grupuri.


Este și cazul celor de la Realitatea.Net, printre mulți alții, care vorbesc despre Marșul Gay prezentând ca imagine sugestivă, zic ei, cu un băiat travestit. Păi măi oameni buni, vi se pare că asta înseamnă să fii gay? E vorba de ignoranță sau de rea-intenție a jurnaliștilor? Orice ar fi, nu neg faptul că sunt și oameni care se duc travestiți din plăcere sau pentru a nu fi recunoscuți de privirile acide ale homofobilor, dar marea majoritate a participanților la marșul gay este formată din oameni îmbrăcați normali, dar neh, ăia nu fac raiting! Bine, nu este singurul caz. Mai sunt exemple.

Vouă vi se pare că următoarea imagine reprezintă homosexualii din România? Eu nu sunt de acord cu așa ceva, lumea gay pe care o cunosc eu nu arată în acest mod, sub nicio formă. Acestea sunt mici excepții, care până la urmă trebuie tolerate, că fiecare face ce vrea cu viața lui și nu suntem noi în măsură să judecăm pe nimeni, așa cum zice și religia, băi credincioșilor.

Apropo, pe bărbații cu peruci de la Rio îi aplaudați, pe ăștia îi criticați violent, de ce? Că nu și-o trag cu cine vreți voi? Bine, de azi am să propun ca de fiecare dacă când vrem să culcăm cu cineva să facem un referendum în curtea bisericii. Sexul să fie cu aviz de la popă. Probabil că adulterul heterosexual este mai bun decât iubirea homosexuală, dar fie...

Și ca exemplu, homosexualul român, în marea lui majoritate, arată ca orice alt bărbat. Nu se dă cu ruj, nu-și pune rochițe pe el, merge la muncă și își face treaba conștiincios, ajunge și pe la teatru sau la film, în club, prin parc. E peste tot, de cele mai multe ori decent.
Așa DA, atunci când scriem despre homosexuali:Dacă să iubești un om este o boală, dacă imaginile de mai sus reprezintă niște oameni suferind de vreo boală, atunci cei cu adevărat bolnavi SUNTEȚI VOI! Suferiți de IGNORANȚĂ!

15 comentarii:

Anonim spunea...

SI EU SUNT GAY. NU MA SIMNT REPREYENTAT DE NAOMI. IMI PLACE SA ARAT NORMAL CA SI CEILANTI OAMENI. EU NU MAI VIN LA PARADA PREFER SA STAU IN FANCA MEA. SUNT DEACORD CA COMUNITATEA GAY ARE SI LUCRURI FRUMOASE SI DEOREBITE.

Un gay sictirit spunea...

dar naomi nu te reprezinta papusa! mergi singur la mars ca sa te reprezinti. altminteri, involuntar, lasi pe altii sa o faca.

Alex (admin) spunea...

În primul rând, „păpușă” spui cui vrei tu, nu mie.

De reprezentat, mă reprezint singur în fața oamenilor față de care cred eu că trebuie, nu la televizor, da? Nu încă!

Nu mă simt încă pregătit să mă duc la paradă, mai ales că eu nu simt nevoia unei parade de genul acesta, nu în forma asta.

Problema pe care o ridicam era vis-a-vis de faptul că presa prezintă eronat realitatea, că vorbește de gay și ia interviuri la travestiți.

Partea mea civică, dacă pot să-i zic așa, în ceea ce ține de responsabilitatea față de comunitatea gay este deja depășită.

Am fost la Gay Fest, la evenimentele culturale și de socializare din cadrul festivalului, iar dacă cineva avea de luat un interviu sau dorea să afle despre noi cu adevărat, sigur că o putea face.

Bineînțeles, acolo nu era nimeni să facă circ, așa că nicio televiziune n-a fost interesată în vreun fel să prezinte ceva în mod concret.

Revenind. Eu nu am obligația de a participa la parada gay, nu am cerut așa ceva eu și faptul că nu particip nu dă dreptul altora la dezinformare.

Să facă alții măcar 10% din ce am făcut eu pentru comunitatea asta, și crede-mă că nu am făcut foarte mult pentru ca acel procent să fie semnificativ, iar mai apoi mai vorbim.

Oricum, mulțumesc comunității gay pentru faptul că am încercat să scriu pozitiv la adresa ei, chiar dacă de multe ori nu mi-a fost dată ocazia și „a trebuit să plantez eu crizanteme”. Mulțumesc comunității gay pentru materialele informative, pentru colaborările pe care le-a dat IDEI DE GAY, unora, în diverse producții, pentru sutele de postări mai bune sau mai rele.

Vă mulțumesc! Sunteți o comunitate deosebită, care niciodată n-a fost interesată dacă ceva se desfășoară în spectrul ăsta, dar care a reușit să critice inexistența unor mici, ce-i drept, evenimente ce au fost desfășurate.

Oricum, cred că era mult mai mult de apreciat participarea la evenimentele din timpul săptămânii, din cadrul Gay Fest, decât afișarea la marș, cel puțin din punctul meu de vedere.

florin spunea...

spre deosebire de anii trecuti, cand ma uitam la tv cu "infrigurare" sa vad ce se intampla cu marsul, ei bine,anul acesta nici macar la tv nu m-am mai uitat. Am manifestat un dezinteres total, nu stiu dc.

Răzvan spunea...

Atât Realitatea, cât și restul televiziunilor, vrea să fie pe placul ”majorității”. Noi suntem o minoritate, într-o țară homofobă. Bineînțeles că nu vor face materiale prin care să-și arate suportul pentru astfel de acțiuni. În primul rând, pentru că au și ei homofobii lor în redacție, iar în al doilea rând, deontologic vorbind, n-au de ce să o facă. Ceea ce ar trebui să facă este să prezinte obiectiv ceea ce s-a întâmplat.

Sursa materialului de pe realitatea.net a fost agenția de presă Mediafax. Care astăzi, la ora 18.02, postase pe site și dăduse drumul în flux unei pseudo-știri, fără urmă de obiectivitate. În momentul în care am văzut-o, am scris cuiva de acolo despre atitudinea total ne-profi a reporterului, dar și a editorului. Acel material în care se spunea că ”Aproximativ 150 de persoane participa, sambata, la Marsul Diversitatii, organizat in Capitala in cadrul GayFest, acestea fiind imbracate in rochii de seara” a fost șters de pe Mediafax, fiind înlocuit de un material mai echilibrat. Totuși, veți găsi această primă știre de pe Mediafax pe mai multe site-uri pentru că au apucat s-o preia. Important este că, pentru ediția de luni a ziarelor, Mediafax a publicat informația corectă și relativ echilibrată.

Alex (admin) spunea...

@Răzvan

În articol la care fac referire scrie doar sursa pozei, care nu este Mediafax, ci metropotam.ro

Bine, nu știu dacă este important acum de unde e preluată poza sau de unde a fost preluat articolul, contează că a fost publicat pe site-ul lor, ca și pe multe alte. Responsabilitatea le aparțin de asemenea.

Poze total anapoda puse pot fi găsite pe toate site-urile din România.

În fine, cu ce folos ies printate săptămâna viitoare ziarele, cică în altă formă, când deja s-a aruncat cu piatra, s-a spart geamul, iar acesta nu este finalul?

Subiectul necesită multă dezbatere, dar asta-i țara în care trăim.

irefutabel spunea...

De acord. Cam despre asta am scris și eu:
http://indubitabel.wordpress.com/2011/06/04/cu-asa-parade-n-avem-nevoie-nici-de-%E2%80%9Dnoua-dreapta%E2%80%9D/

Cip spunea...

Mai bine "cu asa jurnalisti nu avem nevoie de Noua Dreapta".
Am postat pe hotnews un comentariu reclamand "profesionalismul" articolului. I-am intrebat care zeci de barbatii in rochii? 1-2 din 100-200 de participanti? Bineinteles, comentariul nu a fost aprobat. Atata timp cat mass-media o sa arate in 99% din cazuri doar pe Naomi, degeaba se duc si restul la pride.

puckthefairy spunea...

Mie imi suna articolul ca si cum ai avea o problema cu travestitii/persoanele trans si nu stiu daca-i in regula. Nu mi se pare nici mai bine sa pui poze cu un cuplu de tipi modele/actori "str8-looking" de plastic.
Poate la anul vor alege o poza cu doua tipe..mi s-ar parea dragut :)

Alex (admin) spunea...

@ puckthefairy

Cine mă cunoaște live știe bine că nu am o problemă cu travestiții, iar asta reiese și din „Apropo, pe bărbații cu peruci de la Rio îi aplaudați, pe ăștia îi criticați violent, de ce? Că nu și-o trag cu cine vreți voi?”, care nu face decât să critice pe cei care au o problemă cu travestiții în mod continuu.

La Poiana Brașov, la Mister GaY Europe, la petrecerea de dinainte cu o seară de concurs, am dansat și m-am distrat foarte mult cu două trans, ca să nu mai zic de alte exemple.

Indignarea mea este când se arată că GAY = travestit, aici e problema.

Am pus poze cu tipi ceva mai masculini pentru evidenția faptul că homosexualii sunt la fel ca heterosexualii. Și neh, până la urmă e să rupem și mitul că homosexualii ar fi niște fetițe alintate, că nu este chiar așa.

Pot să spună două lesbi, da. Nu am nici cea mai mică problemă cu asta.

Anonim spunea...

In fiecare an este aceeasi problema, din 200 300 de oameni care participa la mars singurele persoane care sunt aratate sunt travestiti. Fara nicio suparare dar ei nu reprezinta intreaga comunitate, sunt o parte. Presa din romania nu a evoluat deloc in ceea ce priveste Gayfestul.
Titluri total stupide, iar articolele sunt si mai si......
Cum pot oamenii care citesc sa inteleaga ce vrem cand suntem reprezentatii doar de travestiti.Oamenii care nu stiu foarte multe despre comunitatae gay trebuie sa vada oamenii ca si ei acolo pentru as putea da seama ca defapt si de drept, COMUNITATTEA GAY este foarmata din oameni OBISNUITI.
Dar mai avem muuult pana cand o sa ajungem acolo

puckthefairy spunea...

am uitat sa zic, succes in sesiune! mai am nitel si incep si eu:P

Alex (admin) spunea...

Mulțumesc! La fel!

Cip spunea...

Poate ca ar trebui sa Trolluim jurnalistii de 2 bani care incearca sa o filmeze doar pe Naomi spunand non-stop "cand luati interviu celorlalti participanti?" astel incat sa se auda pe orice material inregistreaza. Troll FTW!

Alex (admin) spunea...

Sau poate ar trebui să fie permis accesul la marș doar cu autorizație din partea organizatorilor, oferite înainte, cu un contract prin care cei ce preiau imagini să fie obligați să le publice în mod echilibrat, fără a publica doar poze cu travestiți, sub sancțiunea unor daune.

Să fie publicare poze de toate felurile, cu gay, travestiți, lesbiene, etc.

Eventual obligarea prin contract ca atunci când sunt difuzate imagini de la marș, să fie însoțite și de definițiile persoanelor gay, travestie, transsexuale, lesbi, încât să fie un fel de informare.


Troll, troll, dar ei pot pune ce sunt vor pe fundal. :D

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki