marți, 7 iunie 2011

Seropozitivii au o speranță. Un bolnav a fost vindecat deja.

Timothy Ray Brown este primul om vindecat de SIDA cu ajutorul unui transplant de celule stem. Medicii sunt increzatori ca, pornind de la acest caz, vor putea trata si alti seropozitivi de boala care a secerat 30 de milioane de vieti, de cand a fost descoperita, in 1981.

Minunea unui pacient care s-a vindecat de leucemie si SIDA, cu ajutorul unui transplant de maduva si celule stem prelevate de la o persoana imuna la HIV, le-a dat sperante celor 34 de milioane de seropozitivi din lume. Timothy Ray Brown, acum in varsta de 45 de ani, a facut transplantul in februarie 2007. Leucemia a revenit peste un an, insa HIV, nu. In 2008, a mai facut un transplant si, in prezent, nu mai ia niciun medicament. Doar 1% din persoanele caucaziene au astfel de mutatii ale genelor care le dau o imunitate naturala impotriva virusului. Extraordinara reusita medicala i-a inspirat pe alti oameni de stiinta sa incerce un tratament similar: ei vor sa modifice o parte din celulele care lupta cu infectia din sangele bolnavilor pentru ca acestea sa contina si mutatia care l-a salvat pe american. Duminica se implinesc 30 de ani de la inregistrarea primelor cazuri de SIDA, boala care a ucis pana acum circa 30 de milioane de oameni.

sursă: Cancan

5 comentarii:

Adrian spunea...

Sursa CanCan? Oare de ce nu imi inspira incredere sursa? Dar sper totusi sa fie adevarat si sa putem afirma cat de curand ca Sida e o boala curabila.

Alex (admin) spunea...

Oricum e preluat de pe o agenție de știri, că a apărut în mai multe ziare și pe la mai multe televiziuni, printre care și pe ProTV.

Octav spunea...

Ar fi bine sa fie adevarat...
PS: http://www.fiercebiotech.com/story/first-hiv-cure-comes-very-big-catch/2010-12-15

Alex (admin) spunea...

Din zvonuri se mai aude că cică s-ar lucra și la o medicamentație de tratament în prezent, dar încă nu știm nimic. Probabil că în câțiva ani va ieși ceva, că e imposibil să stea știința asta pe loc.

Anonim spunea...

Am auzit si din surse mai sigure decat Cancan asta, as vrea din tot sufletul sa fie adevarat dar in cazul unor boli de genul leucemiei and stuff, SIDA cred ca ar putea fi "catalogata" la fel dpdv al remisiei desi pana acum nu sa pus problema, un om e considerat videcat daca nu revine boala dupa 5 ani. nu stiu daca durata variaza de la caz la caz sau tipul de boala influenteaza aceasta durata dar un an... medical vorbind e doar un progres...ar fi extraordinara vestea unei disparitii totale a bolilor....

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki