vineri, 8 iulie 2011

„Cine zice, ăla este!”, comedie gay în cinematografe (recomandare)

Cine zice, ăla este!/Mine Vaganti este o comedie italiană despre doi fraţi homosexuali, relaţia lor familia conservatoare şi adevărurile care ies la suprafaţă când te aştepţi mai puţin. Se pare că singurul lucru mai complicat decât dragostea este familia. Filmul a fost succes de box-office în Italia şi a avut premiera anul trecut în cadrul Festivalului de film de la Berlin. Luna trecută pelicula a fost prezentată la Cluj, la TIFF.

În prima săptămână în cinematografele din România (8-14 iulie), filmul va rula în Bucureşti (Studio, Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni).
În a doua săptămână (15-21 iulie) va fi prezentat în Bucureşti (Hollywood Multiplex, Cinema City Cotroceni) şi Constanţa (Cinema City), urmând ca mai departe să ajungă în toată ţara, distribuit de Independenţa Film.


Tommaso este cel mai tânăr membru al unei familii numeroase, care produce paste făinoase în Puglia. Familia Cantone înseamnă Stefania, mama, o femeie iubitoare, prinsă în convenţiile clasei de mijloc, un tată irascibil, Vincenzo, care are speranţe mari pentru copiii săi, excentrica mătuşă Luciana; bunica rebelă, care încă tânjeşte la dragostea ei pierdută, Elena, sora lui Tommaso, o gospodină frustrată, şi Antonio, fratele lor, care lucrează la fabrica de paste făinoase.

Astăzi, clanul s-a adunat la o masă festivă în familie pentru a sărbători predarea conducerii fabricii lui Antonio. Nimeni nu bănuieşte că Tommaso s-a hotărât să profite de prezenţa tuturor pentru a-i anunţa că este homosexual. Atmosferă festivă, familia aşezată în jurul mesei, este momentul ca Tommaso să mărturisească, însă Antonio îl întrerupe brusc: spre surprinderea tuturor şi groaza generală a familiei, Antonio face o confesiune - este homosexual. În culmea furiei, Vincenzo îl dă afară din casă pe Antonio, primul său născut şi succesorul lui la fabrica de paste, care se pare că iubeşte bărbaţii, şi jură să nu mai aiba nimic de-a face cu el vreodată. După care Vincenzo se prăbuşeşte în faţa familiei sale rămase fără cuvinte.

Pare un film interesant pe care intenționez să-l văd, mai ales că îmbină comedia cu faptul de a fi gay, într-o familie tradițională, așa cum sunt și multe dintre familiile românești.  Oricum, m-a amuzat teribil de mult filmulețul de prezentare, pe care vă invit să-l urmăriți:

Precizare:  la „spuntano come i funghi”  se traduce  „ies ca ciupercile”, nicidecum „spontani ca ciupercile”, așa cum a fost tradus în prezentare, că nici nu are sens.

spuntano, de la spuntare = a ieși, a răsări, a scuipa, etc. 

1 comentarii:

Marius spunea...

Bestial! =)) De abia astept sa il vad :)))))

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki