sâmbătă, 2 iulie 2011

Doru Iuga - câți ani de închisoare riscă?!

Probabil că mulți dintre voi au aflat de marele scandal de proxenetism și sex cu minori, în care este implicat Doru Iuga, persoană cunoscută ca fiind gay și director OTV, acesta fiind arestat ieri, 30 iunie 2011, alături de încă 5 persoane, conform ordonanței de reținere emisă de Judecătoria Sectorului 2. Rămâne însă de văzut ce riscă Doru Iuga, date fiind posibilele variante pe care am putea merge.


În ciuda declarației lui Doru Iuga, cum că ar fi fost reținut doar în calitate de martor, ceea ce mi-e greu să cred văzând că a primit și mandat de arestare pe 30 de zile, am câteva scenarii posibile:

Prima variantă, și cea mai probabilă, ar fi că Doru Iuga este reținut cu acuzația de acte sexuale cu minori, în schimbul unor sume de bani, infracțiune reglementată de art.198, alin.3 Cod Penal, care prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 12 ani și interzicerea unor drepturi. La această pedeapsă, domnului Doru Iuga i se pot aplica, de asemenea, prevederile art.42 Cod Penal, dacă infracțiunea a fost săvârșită în formă continuată, ceea ce înseamnă un spor de pedeapsă.

Este varianta cea mai simplă și cea mai probabilă, date fiind elementele din dosar cunoscute până acum de către presă, dar cum anchetele nu se fac la televizor, putem oricând să asistăm la apariția unor noi probe, fapt ce ar schimba puțin datele problemei.

A doua variantă, de luat în considerare de asemenea, ar fi cazul în care Doru Iuga este acuzat de proxenetism, în acestă situație riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi, conform art.329, alin.1 Cod Penal.

Și nu e tot! Cum lucrurile nu sunt deloc simple, dacă vorbim că și recrutarea de persoane pentru prostituție se pedepsește de legea penală, de această dată cu închisoare de la 3 la 10 ani (art.329, alin2. Cod Penal), Doru Iuga ar putea-o păți chiar rău, intrând în concurs material de infracțiuni, ceea ce agravează situația, sporind pedeapsa conform art.34 Cod Penal.

O precizare importantă este referitoare la faptul că vorbim despre minori, față de care s-ar fi săvârșit infracțiunea, atât cea de la alin.1, cât și cea de la alin.2, iar pedeapsa în acest caz ajunge, fără aplicarea altor îndestulări și sporiri de pedeapsă, la închisoare între 6 și 18 ani, conform art.329, alin.3 Cod Penal.


Și ca să avem „cireașă pe tort”se mai pot aplica prevederile art.42 Cod Penal, în cazul în care fapta a fost săvârșită în formă continuată, acest lucru sporind, de asemena, pedeapsa principală.

Să recapitulăm! Infracțiuni cu minori, concurs de infracțiuni și formă continuată. OMG!

Nici nu vreau să mă gândesc la câți ani de închisoare s-ar putea ajunge în acest caz. Cert e că în dosar sunt 4 învinuiri de proxenetism și 2 de acte sexuale cu minori. Rămâne să vedem cum vor fi „distribuite”, ce învinuiri noi vor fi aduse, la care se va renunța și altele...

Oricum, cele două variante prezentate de mine sunt posibile scenarii, Doru Iuga beneficiind de prezumția de nevinovăție până la apariția unei hotărâri judecătorești de condamnare, definitive și irevocabile. Așadar, așteptăm rezultate! Nu ne hazardăm.

Potrivit unor surse judiciare, au avut loc 24 de percheziţii domiciliare la care au participat 250 de poliţişti, fiind puse în executare 27 de mandate de aducere.

Tot conform unor surse judiciare, procurorii au dat de urma unei reţele de proxenetism şi prostituţie infantilă în timp ce ascultau telefoanele lui Doru Iuga, director OTV, într-un dosar de şantaj în care sunt cercetaţi mai mulţi colaboratori sau angajaţi ai OTV.

5 comentarii:

RGO - Romania Gay Official spunea...

Mai trebuie adaugat ca Doru Iuga este implicat intr-o crima din 2004, victima fiind un minor de 14 ani.

Alex (admin) spunea...

Urmează să mă documentez despre asta, de aceea nu am scris nimic încă. Dacă se adeverește că ar fi implicat în respectiva crimă, e foarte grav!

Anonim spunea...

sincer il cred in stare de asa ceva privind aroganta de care da dovada...si daca e asa sper sa stea muuult timp dupa gratii

florin spunea...

nu este implicat el personal in acea crima. Se presupune ca baiatul ucis ar fi fost victima acestei retele. Ramane de dovedit. Imi pare rau de Doru Iuga. Anturajul l-a stricat. Cu Naomi si alti prosti.

Alex (admin) spunea...

Eu evit să fac declarații certe referitoare la oricine. Ancheta va scoate la iveală ce și cum. Nu știu dacă este implicat sau nu, că doar n-am fost acolo să văd.

Să nu mai dăm vina pe anturaj, că noi suntem responsabilii direcți ai tuturor acțiunilor noastre, nu anturajul. Nu te obligă nimeni să te bagi într-un anturaj, și nici să stai.

Nu atac, dar nici nu apăr pe nimeni.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki