duminică, 7 august 2011

Avem stadion. Să ne batem joc de el.

Se pare că Stadionul Național (sau National Arena, cum îi zic ei) este o pălărie mult prea mare pentru capul românilor, care nu știu să aprecieze lucrurile frumoase realizate prin destul de multe sacrificii bugetare, mai ales în condiții de criză. Și dacă totuși ne-am făcut stadion, să ne batem joc de el, nu?După cum bine știți, Stadionul Național a fost inagurat ieri de către autorități, cu ocazia acestui moment mândria fotbalului românesc fiind deschisă toată noaptea pentru vizitatori. Dacă unii s-au comportat civilizat și au înțeles e important să avem grijă de bunurile orașului ca și cum ar fi ale noastre, fiind chiar uimiți de măreția construcției, se pare că alții nu au uitat năravul românesc de „a-ți băga picioarele” în munca altuia. Și au acționat conform mârlănismului de neam!

În timp ce citeam presa, ca în fiecare zi, am abordat și câteva articole dedicate inagurării stadionului, iar în galeria foto dedicată evenimentului, din ziarul Gândul, nu mică mi-a fost mirarea să observ două cucoane cocoțate cu picioarele pe balustradă, de parcă ar fi în bucătărie la ele, păzind ciorba. Dacă la un meci de fotbal m-aș fi așteptat să mai văd câte un huligan care se crăcește pe acolo, la inagurare nu aș fi crezut că am să văd niște femeie făcând asta.

În fine. Este clar că ceea ce citeam acum ceva timp într-un studiu se adeverește. Există o tendință acută de masculinizare a femeilor și de feminizare a bărbaților. Văd tot mai multe femei mâncând semințe și scuipând pe jos în cel mai agresiv mod, înjurând ca la ușa cortului, ceea ce nu le face cinste. La fel și cu bărbații, tot mai mulți dintre ei încep să devină firavi, tot mai delicați, ceea ce nu este rău dacă nu se depășește o anumită limită.

Oricum, eu nu sunt acum în măsură să judec pe cineva despre cât de masculin sau efeminat este, că până la urmă fiecare este cum vrea, însă am să condamn ori de câte ori e nevoie mârlănia și lipsa de respect asupra bunurilor altora, comune sau individuale, căci ne afectează pe toți.

Uitați și dovada cu cele două nesimțite. Sper că bărbații lor sunt mândri de ele.


0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki