miercuri, 10 august 2011

Relații din interes. Funcționează?

Personal, nu mi s-a întâmplat niciodată. Nu a fost nevoie și nici nu știu dacă sunt omul făcut pentru așa ceva, dar nu de puține ori mi-a fost dat să văd relații struțo-cămilă, bazate pe alte interese decât iubirea. Totuși, la o analiză mai amănunțită a unor indicatori am observat că foarte mulți oameni își urmăresc interesul sub pretextul iubirii. Când scopul a fost atins, totul se destramă aparent natural: „Iartă-mă, dar nu te mai iubesc!”, iar totul e rezolvat.De obicei, există un partener cu bani, poate și puțin snob, care eventual deține locuința sau plătește chiria, cheltuielile casei, consumațiile prin oraș și altele. Așa mai departe. Acesta are nevoie de o altă persoană care arate foarte bine, cu care să se mândrească prin comunitatea gay și care are nevoie de anumite avantaje, în schimb făcând cam orice. Știm foarte bine că la noi imagine e foarte importantă, iar atunci când ne afișăm cu cineva ne crește inima, mai ales dacă stârnim și puțin invidia, iar când acest cineva ne mai declară și iubirea, aparent sinceră, totul e ca pe roate. Dar lucrurile nu sunt chiar așa simple... nu întotdeauna.

Cel care se implică într-o relație doar pentru interese ascunse, sigur nu va avea viață bună. Încep zâmbetele la comandă,  adulterul, bețiile pline de necaz, poziția de iubit-actor neoferindu-ți vreodată siguranța zilei de mâine, ci mai degrabă un exemplu de cum să fii sclavul cuiva sau sclavul viciilor tale, cum să îți vinzi tinerețea și plăcerile ei pentru niște prostii, care până la urmă nu merită. Ajungi să îl urăști pe cel căruia-i declari iubirea, ajungi să te urăști pe tine. Eu cel puțin așa am văzut la cei care pe care i-am analizat.

Sigur, toate astea te apasă ca om, iar de cele mai multe ori nu le spui nimănui, iar odată ajuns la capătul răbdărilor și trecută perioada în care nu erai „pe picioarele tale”, explodezi. Irevocabil și fără niciun dubiu totul se duce pe apa sâmbetei.

La capătul celălalt, omul căzut în capcana iubirii și care credea că lucrurile sunt atât de simple, iar iubirea e mai puternică atunci când plătești totul, nu va avea de asemenea soartă bună.  Ori își va da seama că a fost doar un mijloc de existență în perioada mai neplăcută prin care trecea partenerul, fie va crede că iubirea pur și simplu s-a sfârșit. Bine, niciuna din cele două variante nu-i va alina suferința, ci mai degrabă exact pe dos.

Analizând, și nu puțin, situații de genul, mi-am dat seama de ce mi-e așa de greu să-mi găsesc pe cineva. De ce sunt singur de atâta timp, fără care ceva să se lege în mod natural. Pentru că în ziua de azi există niște dereglări reale ale societății, iar eu încă mai cred în dragostea aia sinceră, fără artificii. Sunt un fraier fie un demodat, dar până la urmă asta-i treaba. Ca-n melodie „Frate, ăsta-s eu!”.

Oricum, chiar dacă sunt mai puțin, mai sunt și relații frumoase, care funcționează în mod natural, la baza lor fiind chiar iubirea, nicidecum interesul, iar acelea merită din plină apreciate. Cu alte cuvinte, mai sunt și oameni norocoși!

Pe final:
Credeți că dragostea pe interes poate dura mult?
Cunoașteți cazuri de relații struțo-cămilă, gen pe interes?

1 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate in lumea gay a capitalei exista destul de multe exemple de relatii bazate pe interes. Eu nu cred ca acestea pot dura mult, probabil depinde si de puterea de convingere a celui care isi declara marea "iubire" pentru banii partenerul, dar si de cat de mult este dispus celalalt sa plateasca pentru imagine, pentru faptul de a fi vazut in compania unei "bunaciuni". Poate exista si cazuri in care aceste relatii sunt acceptate tacit, poate din cauza temei de singuratate...prea multi de poate.
P.s.: eu nu m-as vedea intr-o ipostaza de acest gen, pur si simplu nu pot, trebuie sa-mi placa cel de langa mine pentru ceea ce este si nu pentru banii pe care ii poseda.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki