luni, 19 septembrie 2011

România dă subtil peste bot Olandei

După multe eșecuri de politica externă ale României, se pare că autoritățile învață să „joace cartea” așa cum o fac de ani buni alte state ale lumii. Astfel, după ce Olanda a declarat că se va opune vehement aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, chiar dacă din punct de vedere tehnic îndeplinim toate condițiile, țara noastră a acționat într-un mod foarte inteligent ca replică: a lovit Olanda acolo unde o doare mai tare, la exporturile către România, care nu sunt deloc puține ca valoare, iar pe criză fiecare cent contează.


Așadar, aflăm din presă că autoritățile române au oprit la vama din Salonta și Borș nu mai puțin de 15 tir-uri încărcate cu flori și semințe din Olanda, în urma unor suspiciuni privind infestarea acestora cu microorganisme de carantină.

Au fost prelevate probe, iar rezultatele vor veni în câteva zile, după ce vor fi analizate de către Agenţia Naţională Fito - Sanitară din subordinea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, până la acel moment importurile din Olanda fiind blocate.

Bineînțeles, un lucru foarte inteligent, și de care au luat cunoștință olandezii cu siguranță, este faptul că cel mai probabil rezultatele vor veni Vineri, EXACT cu o zi după discutarea aderării noastre la Schengen, în cadrul Consiliului de Justiției și Afaceri Interne al Europei (JAI).

Cu alte cuvinte, România a transmis Olandei un mesaj foarte clar, într-o manieră diplomatică, de genul ”Ori ne primiți în Schengen, ori vă futem exporturile către România”. Mai rămâne de văzut cum decurg negocierile din culise, căci alea sunt decisive.

Sincer, din punctul meu de vedere, chiar era nevoie să le dăm o palmă peste bot, că Europa asta unită prea vrea doar avantaje de la noi, să consumăm, să le dăm contracte, fără să accepte și alea câteva părți negative pe care le avem sau pe care le hiperbolizează ei.

Deocamdată România are balanța comercială în favoarea lor, și nu fură țiganii noștri cât câștigă ei din afacerile cu țara noastră, așa că „mucles și plantați lalele”!1 comentarii:

alexanDRU spunea...

Eu personal ma bucur ca nu suntem acceptati (pt. ca pe noi, ca cetateni romani, nu ne influenteaza cu prea mult acest refuz!). Si asa, poate mai fac si ai nostri ceva reforma in administratie...ca prea se cred functionarii astia stapani pe mosie (spaga, incompetenta, atitudine de kkt, etc.)
Dar ma bucur si sa vad ca ai nostri nu stau ca moaflele, si ca reactioneaza! In sfarsit!

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki