joi, 27 octombrie 2011

Homosexualitatea la români: niște perverși, dom`le!

Îmi amintesc de faptul că mama era tot timpul cu cartea-n mână, că era dimineață sau seară, se delecta citind cărți de diferite feluri, înainte sau după programul de muncă. Ba chiar mai mult, țin minte că și la serviciu își lua cărțile după ea, iar atunci când avea timp, se delecta cu miile de rânduri așternute pe hârtie, chiar la locul de muncă. Cum nu a fost și nu este o femeie cu preconcepții și subiecte tabu, tânăra mama a găsit oportun să citească și cărți ce abordau educația sexuală, printre care și „Educația relațiilor dintre sexe - pregătirea tineretului pentru viața de familie”, scrisă de Dr. Mihai Peteanu, Editura Didactică și Pedagogică, București - 1973.


Analizând data cumpărării cărții, așa cum este scrisă pe copertă, sigur nu a fost achiziția mamei, că ea era mult prea mică pentru a se duce la librărie să ceară așa ceva, iar pe altă parte, nici nu i-ar fi vândut cineva o carte de genul ăsta unui copil de 6 ani, dar în fine. Cel mai probabil a primit-o de la cineva mult mai târziu, când s-a pus la casa ei și a început „negocierile” conceperii celor doi plozi.  

Partea cea mai importantă este că mama s-a ghidat mult timp, probabil, și după această carte, pe care ulterior, odată cu trecerea anilor, am ajuns să o citesc și eu, găsind-o prin biblioteca familiei. Și poate că acum ceva ani, când accesul la informației era mult mai retricționat, lucrurile le vedeam diferit, în sensul că aș fi dat mai mult crezare tuturor prostiilor pe care le găsim în cărți, cum este și cazul de față. 

De fapt, unde doream să ajung?  La faptul că, la un moment, citind carte cu pricina am dat peste niște tâmpenii de zile mari, cum și-n ziua de azi ți-e dat să mai auzi, doar că nu din gura unor doctori, prin care se îndoctrina populația cu faptul că homosexualitatea este o boală, după cum reiese din frazele pe care le puteți vedea chiar voi în următoarea poză. 


Trebuie precizat că da, homosexualitatea fost considerată multă vreme o boală, însă a fost scoasă din lista bolilor mintale încă din anul 1973, chiar anul în care a fost editată cartea, însă regimul de atunci nu a găsit de cuviință să admită schimbarea. Și nu a scos-o cineva că așa a vrut el, ci în urma unor studii care nu au reușit să dovedească vreo clipă că această orientare sexuală este boală. 

Dar îndepărtându-ne de chestiile oarecum tehnice, eu am crescut într-un mediu social și educativ prielnic, cu valori și principii, fără scandaluri sau abuzuri din partea cuiva, fără a fi expus la traume sau alte d-astea, și tot sunt gay. Poate-oi fi d-ăla veritabil, mă! :)))

Ideea este că indiferent de ce prostii debitau unii și cât încercau să ne clasifice ca bolnavi, suferind de anomalii sexuale (abateri patologice grave), mama tot m-a iubit, m-a susținut și m-a înțeles, iar pentru asta îi mulțumesc. 

În fine, ideea este că nici DEX-ul nu este mai prietenos comunității LGBT, acesta considerând homosexualitatea ca fiind o perversiune sexuală, care perversiune sexuală este pedepsită de Codul Penal conform art.201

Atunci, în acest caz, legiuitorul român se contrazice singur: Păi dacă am abrogat art. 200, care încrimina homosexualitatea și deci, prin acesta s-au legalizat practicile homosexuale, care vedem că sunt considerate perversiuni sexuale, de ce ulterior acestea sunt pedepsite? Ceva nu se leagă. O dată le legalizezi, o dată le pedepsești. Și dă-le dracului, că sunt articole unul lângă altul, chiar dacă unul abrogat.

În fine, această situație este cunoscută în prezent, iar în Noul Cod Penal, care ar urma să intre în vigoare în toamna anului 2012, legiuitorul a făcut în așa fel încât perversiunea sexuală să nu mai fie pedepsită, considerând că stă în libertatea fiecăruia să facă ce dorește în pat.

Deoarece de-a lungul timpului au existat problematici pe conținutul infracțiunii de perversiune sexuală în actualul Cod Penal, găsim și un recurs în interesul legii, soluționat de către Înalta Curte și Casație de Justiție prin Decizia nr. III, din 23 Mai 2005, în care sunt lămurite aspectele referitoare la perversiunile sexuale, îndepărtând anumite interpretări eronate, după cum urmează:

„Celelalte practici sexuale care, fiziologic, nu sunt apte sa produca orgasm si, deci, nu pot fi considerate "acte sexuale" in acceptiunea legii, constituie acte de perversiune sexuala, cum ar fi mangaierile obscene, fetisismul, voyeurismul, exhibitionismul si bestialitatea.

Prin natura ei, perversiunea sexuala consta in practicarea de acte nefiresti privind viata sexuala, diferite de cele cu caracter homosexual, concretizate in manifestari aberante ale instinctului sexual, prin care nu se urmareste realizarea unui raport sexual, ci doar obtinerea excitatiei sexuale nefinalizate.

In raport cu prevederile art. 201 din Codul penal, perversiunea sexuala viciu, care consta in practicarea de acte lascive, obscene, de lubricitate, in tendinta de a obtine satisfactii ale instinctului sexual in afara a ceea ce este admis ca firesc, este necesar sa intervina reactiunea penala numai atunci cand actele de perversiune sexuala au fost savarsite in public sau au produs scandal public.

Astfel, analizând cele de mai sus, extragem următoarele idei:
- perversiunea sexuală nu trebuie să fie aptă să producă orgasm (ceea ce e aberant)
- nu țin neapărat de latura homosexuală, așa cum considerau înainte instanțele. (asta e bine că s-a clarificat)
- nu se urmărește realizarea unui raport sexual (iar e aberant să excluzi asta)
- reținem că trebuie făcute în public sau să fi produs scandal public pentru ca perversiunea să fie pedepsită.

Pentru cei ce nu știu, RECURSUL ÎN INTERESUL LEGII constituie izvor de drept, singurul din practica judiciară românească, și se face atunci când există nelămuriri referitoare la aplicarea unor dispoziții, de către Procurorul General al României, cât și atunci când practica instanțelor diferă în materia acelorași infracțiuni, acestea survenind tot din nelămuriri juridice. Scopul ei este de a crea o practică unitară a instanțelor, iar deciziile ICCJ în interesul legii sunt obligatorii, constituind, după cum am mai spus, singurul izvor de drept din practică admis în România.

Din punctul meu de vedere, chiar și definiția dată de ICCJ este incompletă și aberantă pe alocuri, aici văzându-se cât de mult se pricep unii dintre judecători la sex :))) 

Hai că am alunecat mult de la subiect, am cam lălăit-o și nu e bine.  Sper să nu mă fi încurcat, mai ales că e destul de târziu să te plimbi printre atâtea perversiuni sexuale, în mod teoretic :)))
Noapte bună și spor la perversiuni sexuale, dar nu în public, că ați încurcat-o!

Credeți că Andreea Bălan a săvârșit acte de perversiune sexuală în public? :))

5 comentarii:

Anonim spunea...

trebuie mentionat ca notiunea care a prosus mari suferinte comunitatii si a favorizat abuzuri in chestiunea aceasta a fost cea de SCANDAL PUBLIC. notiune nedefinita in drept.
daca cineva se scandalizeaza e infractiune.
in plus homosexualitatea nu s-a 'legalizat' s-a dezincriminat- o mica nuanta.. ce va de genul drogurilor usoare din olanda: uzul nu este permis; dar este dezinccriminat.. chestiune de nuanta.
in rest documentat articol, felicitari

Anonim spunea...

a... si cartea aia sau ceva asemenator..un tratat de psihiatrie din casa.... eu am citit-o cand aveam 17 ani.. si nu aveam acces la nici un alt punct de vedere sau idee sau mijloc de informare..

mi-a facut mult rau la vremea respectiva..
foarte mult rau
erau descrise asa: necrofilie
pedofilie
homosexualitate
zoofilie
sadism
;mazochism;

Alex (admin) spunea...

Îmi permit să rămân la formularea mea, și să spun că raporturile homosexuale s-au legalizat prin prisma faptului că avem principiul în drept care spune că „ceea ce legea nu încriminează este permis”. Astfel, homosexualitatea nemaifiind incriminată, este tot un fel de legalizare, dacă analizăm rațional.

Tot ce nu este ilegal este legal, nu?

Ca un lucru să fie legal nu este nevoie ca în lege să spună express „x este legal”, că ar fi aberant. Tot s-ar omite o sumedenie de aspecte.

Referitor la abuzurile în baza acelui „scandal public”, am auzit și eu de cazuri de gen de la directoarea de la Accept, care îmi povestea că sunt chiar și în prezent câteva dosare trimise la parchet în această situație.

Mulțumesc pentru completări și aprecieri, e important să discutăm pe subiectele de genul acesta.

d2b spunea...

Salut

E doar pt dvs

http://www.clickromania.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=1591&Itemid=30

Anonim spunea...

Consider ca cei gay nu sunt normali,asa cum s-a mentionat in cartea din 1973 .Astia is ca animalele frate si mai au si un site in care se incurajeaza si critica viata de familie si Biserica. Cum s-ar mai inmulti oamenii daca nu ar trai barbat cu femeie? Frecati-va pana faceti cancer la anus ca nu sunteti in stare sa fiti cu o femeie .. Vai de capul vostru

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki