luni, 21 noiembrie 2011

Fără Gala Premiilor Gay. A fost scoasă nuca din perete.

Pentru cei care nu știu, Sâmbătă spre Duminică, pe final festivalului „Serile Filmului Gay” de la Cluj, nu a mai avut loc clasica Gală a Premiilor Gay, despre care am vorbit destul de mult într-un articol anterior (click aici pentru material), organizatorii găsind necesar să se autoironizeze într-un scenetă numită „Marioneta prezintă Gala Premiilor Gay”, pe care nu am să o comentez din punctul de vedere al oportunității sale, că nu asta e ideea postării, să analizez circul dintr-un festival de film.


Astfel, în această postare doresc să-mi exprim aprecierea sinceră pentru faptul că Lucian Dunăreanu și echipa sa au decis să elimine din programul SFG acea gală, element ce nu făcea altceva decât să discrediteze festivalul ca eveniment, confirmând în acest mod cele spuse de mine și de Robert de la DarkQ referitor la oportunitatea unei gale de premieri de genul celei care se desfășura an de an, gală ce se potrivea ca „nuca-n perete”. Dar și alte lucruri....

Consider că este alegerea cea mai bună, atât pentru festival, cât și pentru comunitate, și am speranța că pe viitor Serile Filmului Gay nu vor mai avea în program o astfel de premiere, cea a filmelor fiind de ajuns pentru ceea ce se dorește evenimentul, un festival de film, nu?

Drept urmare, dacă festivalul de film nu va reveni la „nuca-n perete” în anii următori, Serile Filmului Gay vor putea să conteze în totalitate pe susținerea noastră (Idei de Gay și DarkQ). De asemenea, în semn de apreciere, atât eu, cât și Robert, vom încerca să fim prezenți la SFG în semn de apreciere față de eveniment. Repet, cu condiția ca acea „nucă-n perete” să nu existe.

La „Serile Filmului Gay 2011”, așa cum este și normal în cadrul unui festival de film, au fost premiate, surprinzător, filme...Câștigătorii de anul acesta, patru la număr, sunt următorii: 

Premiul publicului pentru cel mai bun film: You Should Meet My Sun

Premiul pentru cel mai bun film de lungmetraj: You Should Meet My Sun

Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj: After School

Premiul pentru cel mai bun documentar: Noi doiDocumentarul “Noi Doi”, de Claudiu Mitcu, va fi proiectat în premieră la București, pe 22 noiembrie, ora 21, la Cinema Scala. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului International de Film DaKINO, care se va desfășura în Capitala între 21 si 26 noiembrie 2011.

La premiera din Bucuresti vor participa cei doi protagoniști ai documentarului, Cristi Pietrăreanu și George Macioaca, regizorul Claudiu Mitcu, dar și echipa implicata în realizarea filmului.

“Noi Doi”, o producție Parada Film, a fost prezentat în premieră naționala vara aceasta, la Festivalul de Film ANONIMUL de la Sfântul Gheorghe, iar în toamnă a fost proiectat în competiția Astra Film Festival Sibiu. La sfârșitul acestui an va fi difuzat de HBO.

2 comentarii:

RobertG spunea...

Nu știu de ce te zbați pentru... nimic. Really.

E foarte bine că au decis până la urmă să scoata Gala premiilor gay din SFG pentru că Gala nu făcea nimic altceva decât să strice... momentul.

Mai mult decât atât, indiferent de cine ce ar spune, Gala, în formatul în care era (cum a fost si anul trecut de exemplu când Bogdan și Tudor au votat cu Zonagay care avea 5 articole în total, si asta pentru că am îndrăznit să scriu părerea personala despre Silviu și Gayfest, cum ne-am certat dacă gayfest este sau nu evenimentul anului, și cum s-a spus clar că nu trebuie să argumentăm de ce votăm așa când le-am zis să spune de ce...) nu avea nici un sens.

Adică cum, n-am voie să pun pe blog un articol despre ceva? N-am voie să-mi spun părerea? N-am voie s[ cer parerea cititorilor vis-a-vis de o chestie? Păi scuze nenicule, că mă piș atunci.

Oamenii trebuie să învețe ce înseamnă a-ți spune părerea. Eu nu calc peste mine, peste cititorii DarkQ doar ca să mă ling în păsări cu ei pentru o foaie de hârtie scoasă la imprimantă. Si nu, nu sunt Gică Contra și asta am dovedit-o de fiecare dată când am avut ocazia.

But anyway, concentreaza-te asupra lucrurilor cu adevarat utile.

Anonim spunea...

"You should eet my son" este un film de comedie foarte bunicel. Referitor la premiul acordat pentru "Noi Doi" la cel mai bun documentar... ce alte documentare au mai concurat la categoria respectiva? Intreb si eu asa.... De vazut, nu am vazut documentarul. As vrea si nu. Apropo, de unde se poaate descarca?
Adi

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki