sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Radiografia sportului românesc. Capitolul homosexuali.

În urmă cu câteva zile citeam articolul din România Liberă pe care mulți dintre voi l-au văzut deja în mod cert și în care este abordat subiectul homosexualității în lumea sportivă din România. Nu am să fac prea multe referiri la acest subiect, chiar dacă aș avea destul de multe de spus, chiar experiențe personale cu sportivi, ci mai degrabă am să-mi exprim aprecierea față de redactorul materialului, doamna Flavia Drăgan.
Nu știu câți ani are sau cu ce experiență în mass-media se poate lăuda această doamnă, însă un singur lucru pot să remarc: este unul dintre puținii redactori care reușesc să scrie un material de presă într-o manieră profesionistă.


Apreciez foarte mult faptul că doamna în cauză a făcut o radiografie corectă a modului în care homosexualitatea este privită în mediul sportiv, fără a încerca să introducă tot felul de imixtiuni în articolul său, menite să atragă public prin scandal și denigrare, lucru foarte rar în presa din România.

De asemenea, de apreciat este și faptul că articolul este foarte bine fundamentat, fiind mai mult decât vizibil că pentru realizarea lui s-a depus un efort considerabil, poate nu apreciat pe cât ar merita. Spre deosebire de alte colege de presă de-ale dânsei, doamna în cauză nu a găsit necesar să se folosească de un titlu pompos menită să creeze valuri printre cititori, ci a preferat să folosească ceva care să atragă curiozitatea, nu scandalul. La crearea materialului a centralizat o serie de date care reflectă la ce nivel ne aflăm în sportul românesc în acceptarea persoanelor gay, ba chiar a obținut altele noi.

Pe această cale, dacă-mi permiteți, aș dori să mulțumesc în numele comunității gay doamnei Flavia Drăgan pentru imparțialitatea de care a dat dovadă, pentru faptul că dovedește profesionalism în ceea ce face, că a reușit să transmită un mesaj neutru, în care prezintă realitatea din lumea sporturilor din România fără a ține partea cuiva. Vă mulțumim!

Pentru articolul din România Liberă, click aici!
0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki