luni, 14 noiembrie 2011

Serile Filmului Gay și PSI România - prietenie pe bani mulți.

Am evitat foarte mult subiectul Festivalului Serile Filmului Gay din cauza faptului că, și o spun cât pot de sincer, pe mine a început să mă scârbească măscăriciul ăsta în care se scaldă unii oameni din comunitatea gay și care nu are o miză efectivă. Nu festivalul în sine îmi provoacă această stare, ci anumite elemente ce nu fac altceva decât să-l umbrească, să-l îngenuncheze ca valoare, ca eveniment și tot așa. Totuși, pentru a oferi o imagine cât mai bună asupra poziției mele, nu pot să mă lipsesc de niște remarci.


Astfel, Serile Filmului Gay mi se pare o treabă bună, un eveniment de care este nevoie, însă cu câteva modificări de conținut și atitudine, tocmai pentru a îndepărta „cancerul” de credibilitate în care se scaldă. De asemenea, pe cel care organizează an de an acest festival îl apreciez pentru implicare și pentru curaj, dar atât! Nu și pentru practicile de după culise, dacă tot vorbim de un festival de film.

O altă precizare pe care trebuie s-o fac, pentru că am să ating și aria premiilor gay, Idei de Gay nu mi se pare cel mai bun blog/site al anilor trecuți și nici al prezentului, astfel încât să nu  existe interpretări că am vreo nemulțumire față de acest subiect, iar acum ar fi vreo exprimare a dezamăgirilor. Bine, o nemulțumire ar fi, dar nu față de mine, ci față de corectitudine. (Am să nuanțez mai pe final lucrurile.)

Așadar, să intrăm în pâine, cum s-ar zice. De ce nu îmi (mai) place festivalul „Serile Filmului Gay?
Ei bine, mie nu are cum să-mi placă un fel de „labă cu repetiție”, în care an de an se face același lucru, însă se finisează puțin pe ici pe colo ca să nu bată la ochi. Nu are cum să-mi fie pe plac un festival de familie, o piesă de teatru ieftină.

Ca să fiu clar, acest Serile Filmului Gay este, de fapt, un festival pretins independent, însă care de fiecare dată se vinde aceluiași ONG numit Population Services International România (PSI România). Aceștia vin și sponsorizează evenimentul, în cea mai mare parte, iar organizatorul „dansează” după cum îi cântă „muzicantul”, care ați ghicit cine este fără să mai fie nevoie de precizări.

Pe cei de la PSI România îi interesează mai puțin ce se întâmplă cu premiile în ceea ce ține de filme, însă atunci când vorbim de Gala Premiilor Gay - care dacă stau bine și mă gândesc, sincer nu știu ce caută în cadrul unui festival de film -  cei de la PSI deja pun agresiv piciorul în prag.

Organizatorul acestui festival, bineînțeles că nici măcar nu mârâie în fața celor de la PSI, nu de alta, dar dacă se îndrăznește, sigur  adio sponsorizare pe anul viitor. Și circul continuă an de an: PSI România plătește, Serile Filmului Gay premiază. Ce festival minunat!

De fapt, aici doream eu să ajung, la Gala Premiilor Gay, eveniment ce se desfășoară în cadrul acestui festival, însă fără vreo legitimitate, de niciun fel, sub înaltul patronaj al celor de la PSI România, pardon, Serile Filmului Gay sau, mă rog.

Înainte de orice, această gală nu-și are justificare în cadrul unui festival de film. Apoi, tot această gală, sigur că nu poate fi gestionată de către o persoană care de-a lungul timpului s-a remarcat prin diversiuni și măsluiri de tot felul, fiind deja discreditată gala în sine în maniera aceasta.

 De asemenea, procedura este total lipsită nu doar de transparență, dar și de expertiză. Persoanele alese pentru a fi în juriu în cadrul acestei premieri sunt apropiați/reprezentanți ai Accept-ului și PSI România, în așa fel încât să iasă rezultatul care trebuie. Bineînțeles, să nu pară totul cusut cu ață albă, mai este invitat și câte un blogger din comunitate, fie un jurnalist, care culmea, poate fi tot un apropiat al PSI România, chiar angajat, cum avem în juriul de anul acesta. Pe site, acesta este mai independent decât statuia libertății, da nah. Repet, ca să nu existe surprize!

Și da, acum va veni domnul organizator să-mi zic: ”Băi, dar și tu ai fost invitat anul trecut să faci parte din juriu, dar nu ai mai venit în ziua respectivă acolo unde ți-am cerut să apari pentru a decide ce și cum”. Ce să fac, mă? Să fiu martor la o simulare de vot?

 Ei bine, da! Așa este! Am fost invitat să fac parte din juriul de anul trecut, însă am sunat cu 10 minute înainte să-mi anunț lipsa, aparent din cauza unui eveniment neprevăzut, chiar dacă mă aflam la 10 minute distanță, unde luam masa liniștit, fără să-mi pătez obrazul. Dragii mei, eu nu mă puteam băga în așa ceva, că nu-s genul să închid ochii. Am nenorocul să am apucături nemțești, să fiu al dracului de corect, chiar dacă sunt în România și, deci, sigur că m-am ținut distant.Juriul de la Gala Premiilor Gay 2010
Ei bine, în componența juriului de anul trecut singurul independent a fost Robert de la DarkQ, care a avut nenorocul să asiste la un simulacru de joasă speță. Tudor Kovacs, în calitate de nu știu ce în cadrul acestei Gale, a decis că voturile nu se discută, ci se decid pur și simplu, fără dezbateri. Normal, că nu mai era nimic de discutat, totul era planificat. Și lucrurile au fost cam așa...

Robert a fost marele nedreptățit anul trecut. DarkQ merita premiul pentru cel mai bun blog gay fără doar și poate, însă nu l-a ajutat contextul. El nu și-a adus armata de autori de pe DarkQ în juriu, ci și-a văzut de treaba lui. La fel cum merita anul trecut, merită și anul acesta. Din punctul meu de vedere rămâne cel mai bun blog cu tematică gay. Dar să revenim

Organizația Accept și-a negociat un premiula categoria „Cel mai bun eveniment LGBT al anului” cu GayFest 2010, pe care bineînțeles că l-a primit. Unde-i înțelegere, nu-i loc de bună ziua! Pentru asta avut de votat cum i-a dictat  inima  PSI la următoarele categorii.

Organizatorul, adică Lucian Dunăreanu, și-a negociat și el un premiu. A câștigat la categoria „cel mai bun mijloc de informare al comunității gay”, cu site-ul Angelicuss, care lasă de dorit la multe capitole. Dacă-l întrebați pe Google de Angelicuss, nu știu dacă vă va răspunde prea multe, dar fie. Bine, eu aș mai zice de unul, dar mă abțin, că nu sunt indicatori necesari și dacă nu sunt sigur, nu vorbesc aiurea.


Cine-i sponsor, să se știe! PSI România și-a negociat cel puțin 3 premii: Premiul pentru activism LGBT (un băiat de apreciat, însă premiat pentru că a fost parte dintr-un proiect de-al lor), Organizația Anului 2010 (aici este evident), Bila Neagră (aici e o răzbunare de-a cuiva din PSI, că fiind membru la vremea aceea în bordul PSI, Vera poate a incomodat cumva, și nu vreți să vedeți euforia acelui om când a fost anunțat acest premiu.) + altele ale angajatului lor în cele ce urmează.

Daniel, posesorul blog-ului Zona Gay, și-a luat și el două premii, că neh, fiind coordonat local în Arad al PSI România, acestuia i-a revenit premiul pentru cel mai bun blog gay al anului, cu toate că realitatea este departe de premiere, așa că l-am putea pune și pe ăsta în barca negocierilor asociației minunate, nu neapărat pe seama lui. Cel de-al doilea premiu din barca lui sigur este dată fiind prietenia strânsă cu Andreea Bălan, pe care sigur nu o putea lăsa nepremiată, că prietenul la nevoie se cunoaște, mai ales în materia românismelor. Andreea Bălan a câștigat premiul pentru cea mai gay melodie a anului, cu piesa „Trippin”.


Reacții: Bine, acum vor începe oamenii PSI-ului și acoliții lor, plus gașca organizatorului, să spună câtă nedreptate am eu, cât de rău-intenționat sunt, câte frustrări și așa mai departe, dar nu mă deranjează. Decât cu bilă albă și cu conștiința încărcată, mai bine cu bilă neagră, dar sufletul curat. Dacă să spui lucrurilor pe nume înseamnă să fii împotriva comunității, îmi asum și asta. Dacă atunci când zici de bine ești considerat un exemplu de moralitate, iar atunci când ești contra unor lucruri în mod justificat te transformi brusc în dușman este modul unora de a considera oamenii, clar nu aveam aceleași valori.

Concluzia e următoare: Nimeni din cei enumerați mai sus nu are legitimitatea organizării unei Gale a Premiilor Gay, acestea fiind un măscărici finanțat din banii unor proiecte pentru prevenirea transmiterii virusului HIV/SIDA, nu pentru a-și împărți premii între ei, în funcție de prietenii și negocieri în interes propriu. Acest festival se discreditează prin această gală, iar poate fără existența ei lucrurile ar arăta mai curat, mai credibil, mai plăcut, dar poate nu ar mai fi așa de atractiv în a fi finanțat, că nu oferă răsplată. Din păcate, nici noi, comunitatea gay, nu putem fi un etalon de bună practică, ci ne substituim țățismelor românești. România, te iubesc! 


P.S. V-am luat apărarea anul trecut când Wannabegay spunea niște adevăruri despre modul de împărții premiile, însă mi s-a acrit să tac doar pentru că trebuie să protejăm comunitatea de scandaluri, că trebuie să fim uniți. E vina voastră, domnilor! Dacă vreți unitate, încercați să fiți corecți, nu să acoperiți totul, că s-a acrit comunității ăsteia de voi. Vrem acțiuni demne de respect, nu de rușine!

Bineînțeles, anul trecut am fost bun că am acoperit, și poate sunt vinovat pentru asta, dar anul ăsta am să fiu rău, știu, pentru că nu am mai tăcut. Și eu vă urez toate cele bune!

Completare:
Pentru a evita interpretările de orice fel: Problema nu este festivalul în sine, pe care-l apreciez că există, ca eveniment cultural, ca modalitate de a încerca unificarea comunității, de-a arăta că facem și altceva decât cluburi și paradă gay. Problema este faptul că un lucru frumos și munca unor oameni care pun suflet ajung să fie umbrite de niște jocuri de culise ce clar nu fac cinste nimănui. Mulți dintre cei implicați chiar n-au nicio vină, chiar fac totul din inimă, cu multă implicare, însă intervine acel mic grup din spate, acolo devine problema.


15 comentarii:

ASOCIATIA spunea...

aveti mare dreptate cel care a-ti scris acest articol, eu doresc sa detina monopolul fortat in toate, si legat de cluburille gay si legat de comunitati in anumite judete, trebuie o schimbare,trebuie ceva noi,nu favoritisme,nu neamuri,nu iubitii,trebuie transparenta.........

Cosmin spunea...

Trist de-a dreptul.
Si traiasca presa libera! :P

RGO - Romania Gay Official spunea...

De acord cu tine; aceste asa zise premii gay sunt o gluma proasta. In 2010 am facut sondaje pe blog cu principalele categorii SFG, pe primul loc iesind cei care trebuie. De exemplu: la melodia anului, Trippin a fost pe ultmul loc din 10; cel mai bun blog a iesit DarkQ etc. Voi relua sondajele si anul acesta dupa desemnarea 'castigatorilor' la SFG.

Anonim spunea...

Dar exista o comunitate lgbt,comunitatea formata din Accept si PSI ! Nu e normal sa se aplaude intre ei, sa se sarute si sa-si imparta premii in cinstea realizarilor de an?
Adi.
Ps- greu cu postarea, am uitat parola de google asa ca dau la anonim.

Stoicescu A. spunea...

@Adi - fost voluntar SFG

Nimeni nu a contestat munca depusă pentru SFG, nimeni nu a spus că festivalul în sine este rău, ci faptul că acesta ajunge la un nivel de joasă speță din cauza mânăriilor care se fac acolo cu gala.


Referitor la struguri, ține-i tu dragule! :))) Eu nu am o miză, nu pretind un premiu, ba chiar mai mult, refuz să intru în orice fel de premieri și nominalizări de genul. Eu nu am nevoie să mă confirme X sau Y, nu e nevoie să vină Dunăreanu să-mi zică mie că-s bun sau rău, că nu are indicatorii necesari pentru asta.

Pentru Dunăreanu am aprecierea că se implică, dar am și profundul regret că face jocuri murdare, chiar și forțat de împrejurări. De fapt, aș putea zice că este puțină compasiune față de el, pentru că această situație nu-i este neapărat comodă.

Îmi pare rău că tu doar atât ai înțeles din toată postarea. Recomandarea mea: mai citește o dată și încearcă să extragi ideile principale, ca la gimnaziu.

Radu G spunea...

Poate o sa ma acuzi ca eu sunt cel subiectiv sau ca am ceva personal cu tine sau de ce nu o sa zici k probabil sunt ceva “acolit” de-al PSI-ului sau de-al lui Lucian, dar iti zic sa nu te mai obosesti cu astfel de concluzii.
Dragule, daca te crezi chiar asa de breaz de ce nu organizezi tu Gala Premiilor Gay? Ca poate o “masluiesti” tu mai bine premiind prietenii sau dusmanii tai , si poate tu esti legitimizat sa faci asta. Si stai linistit k nu o sa se oboseaca nimeni sa iti dea tie bila neagra, ca in momentul de fata pare o risipa .
A da, si legat de anuntarea ta cu 10 minute inainte ca nu vei fi prezent la Gala, mi se pare ca e o chestie de nesimtire sa spui cu 10 minute inainte ca nu vii deoarece a intervenit o problema si ca erai ocupat cu problema ta si anume sa iti iei masa cu vreun alt cuceritor si nu sa vii la gala sa iti patezi obrazul, ca oricum nu conta jurizarea ta ca doar e totul masluit chiar de Tudor Kovacs in persoanav (in caz ca nu ti-ai dat seama sunt ironic) . Dar noh ce sa facem, toti care nu stiu despre ce e vorba, vorbesc si scot povesti ca doar ei nu stiu totul si e mai usor sa barfesti si sa acuzi ca s-au aranjat rezultatele, decat sa te implici macxar ca si simplu participant. Sfatul meu e: mai bine las-o balta ca numai te obosesti si poate faci o lobotomie si nu mai poti sa iti scrii pe blog! ;)
Ar fi multe de zis si de replicat la stupidul si falsul tau post sau asa zisa stire despre SFG! Sfatul meu e ca mai bine scrie despre ceva util si interesant si data viitoare daca vrei sa fii apreciat sau sa ti se dea atentie, ca de bagat in seama esti oricum pana la urma, deci fa ceva si nu mai barfi atata ca o baba si nu te mai plange atata ca nu ai primit premii .
UN P.S. SI DE LA MINE: Te rog mult nu imi scrie la comentariu, inca odata pastreaza-ti energia pentru ceva util si daca vrei sa iti spun mai multe in public sau personal cauta-ma ca daca chiar vrei ma gasesti si am sa iti spun si in fata ca eu nu ma ascund ca si tine dupa deget si eu pup in cur pe cine imi canta in struna cum imi place mie mai mult sau cine ma uda mai tare.
Bafta NERECUNOSCATORULE!!! SI NU CRED CA NE MAI INTALNIM ANUL VIITOR LA CONFERINTA!
(Imi cer scuze pentru greselile deortografie sau daca m-am exprimat gresit, dar am scris direct fara sa stau sa corectez sau sa dau prea mare importanta continutului. ) mersi mult!

Stoicescu A. spunea...

@Radu G

Referitor la apelative, cred că acestea până la urmă te caracterizează, că dacă stai să le folosești, înseamnă că aparțin uzului tău. Oricum, mulțumesc pentru „șamponăreasă”, în modul ăsta reușesc să știu și din ce grup faci parte.

Referitor la acțiunile PSI, la premierea aia despre care spui tu, poate nu ți-ai dat seama că eram în sală, nicidecum aiurea cum ai spus tu sau cum dorești să lași impresia. Știu foarte bine ce și cum, am văzut toate filmele proiectate. Stai liniștit!

Totuși, a face presupuneri de genul acesta nu arată decât faptul că încerci să arunci cu acuze pe încercate referitoare la mine, iar eu aș fi apreciat dacă ai fi făcut referire strict la gală, nu la viața mea privată, de care se vede clar că nu ai habar.

Referitor la copy/paste, poate ai uitat că Idei de Gay este și un mijloc de informare, nu doar blog. Și nah, dacă avem de-a face cu articole copy/paste cum zici tu, atunci clar e pusă sursa, dacă nu, înseamnă că știrea este este căutată și cu adăugiri. Ce-ți dorești? Să fi mers eu în toate țările din lume să asist la toate evenimente? Așa face și presa prin agențiile de știri. Dar oricum nu ești tu cineva să-mi zici tu mie ce să fac pe blog la mine.


Referitor la faptul că pupam PSI-ul în fund, cred că iarăși greșești. Dacă ai fost atent de-a lungul timpului, ai fi văzut cu siguranță că de fiecare dată am apreciat ce era de apreciat și am criticat ce nu mergea bine sau mi s-a părut inoportun, dar se pare că arunci vorbe aiurea, doar ca să fie aruncate.

Referitor la a organiza Gala Premiilor Gay, crede-mă că nu o face o persoană și mai ales, nu am eu legitimitatea de a o face. Aceasta trebuie făcută de o echipă capabilă să discute mai mult de 15 minute acest lucru, nu ca la Cluj, Se fac analize, dezbateri, expuneri de motive, etc. E o întreagă muncă. La festival se depune muncă, la gală se zice: hai repede să votăm cum ne-am înțeles. În 15 minute s-au centralizat opțiunile, fără consultări, fără dezbatere, fără oameni legitimi.

Referitor la masa în oraș, de ce vi se pare vouă tot timpul că dacă cineva se duce să mănânce, gata e cu un cuceritor? Chiar să fi fost așa, nu ar fi fost treaba nimănui, că e viața mea privată, dar din păcate pentru tine, eram cu niște prieteni ieșit la masă, nu cu vreun cuceritor. Ca să te liniștești! Și stai fără grijă, nu e nevoie să-mi țină mie evidența, nici la Cluj și nici la Brașov, că știu eu mai bine ce-i în viața mea. Presupunerile unora mi se par de-a dreptul jenante, mai ales când sunt total pe lângă realitate. :)))

Premii n-am la ce categorie să primesc sau să pretind? Mi-am exprimat părerea, cel mai bun blog de anul trecut și de anul acesta rămâne DarkQ, iar asta este, cred, mai mult decât clar. Uită-te la tot. Robert a reușit să construiască ceva frumos, ceva unit și cu rezultate. Crezi că mai e vreun dubiu că n-ar fi el cel mai bun? Să știi că unii mai știu să-i aprecieze pe alții, nu să creadă că ei sunt cei mai buni. Tu probabil specifici cum ai fi acționat tu, dar nah, nu e cazul.


Și pe final vă spun următoarele. Comentați pe marginea articolului, nu deviați de la subiect, că viața mea personală nu e atât de interesantă pentru voi pe cât încercați voi s-o faceți. Ca să nu mai vorbim că unii au trecut peste articolul în care făceam niște precizări cu referire la noul cod civil - viața privată a persoanei.

Alin Coman spunea...

Nu cunosc împrejurările legate de PSI îți înțeleg oarecum nemulțumirea. Totuși prezența domnului din Arad îmi pare potrivită pentru a face parte din juriul acestui festival. Omul lucrează în domeniu (DA. FILM), lucreaza in presa scrisa de cativa ani, are o grămadă de acțiuni demne de laudat. Eu nu îl suport că este foarte arogant, dar ca prezență sau popularitate este mai mult decât potrivit...

Wannabegay nu l-am inteles niciodata.

@radu g esti putin cam rau. Alex chiar este istet

Razvan spunea...

ma gandeam eu ca pana la urma trebuia cineva sa puna punctul pe i si sa spuna cum sta treaba. bineinteles ca multi din comunitate vor sustine tacit ceea ce spui, insa vor fi si ”acolitii” cum le spui tu care nu vor conteni sa te atace. singurul lucru pentru care te condamn este ca pana acum ai tacut, ca nu ai facut publice chestiile astea inca de anul trecut, ca poate ar fi fost mai bine. vad ca respectivul radu e chiar dintre echipa lor, ca deja stie ca s-a decis sa nu ti se dea bila neagra, ca si faptul ca tu nu vei mai fi la nicio conferinta. se pare ca cenzura in lumea gay e mai raspandita decat oriunde. unde sunt militantii pentru libertate, pentru diversitate, pentru toate astea? ceea ce vad eu este un fel de mafie a lumii gay aici, insa poate e cam mult spus mafie.

apropo, eu sunt tipul blond cu care ai discutat in contradictoriu acum cateva luni la o dezbatere facuta de Accept.

Stoicescu A. spunea...

@Alin

Daniel este un tip în regulă, dar se află puțin în incompatibilitate, el fiind coordonator pe Arad al PSI-ului. Pe jurizarea filmelor da, e în regulă, dar nu mai mult, că sunt anumite conflicte de interese pentru gală. Majoritatea juriului compus din oameni ai PSI, e normal? Mie nu mi se pare!

@Răzvan
Îmi cer scuze, dar nu te mai rețin. Oricum, contradictorialitatea este un element de democrație și un principiu de drept chiar, ceea ce nu face decât productivă prezența ei.

Referitor la celelalte, lucrurile sunt destul de clare.

RobertG spunea...

Exact cum bănuiam. Se începe cu rromânisme (vorba lui arhi) conform cărora "Alex a primit mâncare la conferință", "Alex nu a fost premiat și d'aia", "Alex este nerecunoscător pentru ce a făcut cumunitatea pentru noi" și alte dejecții, identice cu stilul cu care ne-am obișnuit ori de câte ori cineva are ceva de spus.

Terminați măi cu prostiile, ce draci aveți în cap, zeamă de varză murată? Dacă ai ceva de spus, spune argumentat, fără referiri la mâncarea pe care a primit-o cineva de la PSI. Nu vă dați seama cât de murdar și jegos sună toate astea?

Bun. Altceva. Povestea asta frumoasă cu "ne pasă" să i-o spuneți la cuțu' și la cei cu doi neuroni în cap, că la ăia poate prinde. Toată lumea știe că acest "ne pasă" este un JOB pe care se primesc bani. Voluntari adevărați sunt prea puțini, dovadă că Lucian Dunăreanu a făcut și în acest an mai toată treaba, singur-singurel, cu 3 ore dormite/noapte.

Serile filmului gay a fost băgat ca și proiect PSI, pentru că evenimentul are o istorie de 8 ani, și la început n-avea nimic de-aface cu PSI-ul. Ah, că în ultimii doi ani Serile Filmului gay a TREBUIT să fie proiect PSI ca să poată fi finanțat, asta da, nu neagă nimeni. Așa că pică și povestea asta.

Din nou, legat de premiile lu' nea' Caisă, nu interesează pe nimeni acest aspect, poate doar din punctul de vedere al incorectitudinii. Pe cine crezi că mai încălzește vreun premiu?? Cine crezi că are nevoie de premiu? Crezi că viața mea sau a altuia va deveni mai bună cu un premiu ales pe șestache, fără argumente, fără explicații de niște oameni care nu fac parte dintr-un anumit domeniu? Știi tu ce înseamnă aia muzică, artă, viral marketing, HTML5, social media, PHP? Știi tu să dai un calificativ unui text? Știi tu să apreciezi o idee filozofică, un film psihologic? Ai văzut tu vreodată niște grafice referitoare la impactul sociologic al ONG-urilor care să îți permită să spui că PSI e mai bun decât ACCEPT sau invers? Mai vrei? Despre asta e vorba. Și toate acestea dovedesc că nu îi mai pasă nimănui, că dacă n-ar fi așa, lucrurile ar fi stat altfel. Hai dom'le să luăm niște oameni independenți, care nu se cunosc între ei, să analizeze niște date, niște numere samd. Repet, validitatea si credibilitatea premiilor gay, în forma actuală, este NULĂ.

Treaba e că nu poți pune leucoplast pe gura nimănui, doar că îndrăznește să spună lucrurilor pe nume. Profesioniștii învață, cer păreri, se consultă, că doar nu suntem in Koreea de Nord. Doar că la noi se procedează pe sistemul "Vai pisi cum ai putut scrie așa ceva, doar nu te-am invitat noi la conferințe și ți-am dat de mâncare?"

Și da, presupun că de aceea nu mai poate dormi "nerecunoscătorul de Alex" că nu va mai fi invitat la conferințe la care să i se arunce că a mâncat mâncarea PSI-ului și că "nah, mare scofală, iei și tu un interviu...". Deci, please...

adi spunea...

Am citit destul de bine ce ai scris .
Domnul meu ,stii ce doare cel mai tare ?
Faptul ca ne vrem o comunitate ,adica vrem sa fim recunoscuti ca o comunitate ,dar ne purtam mai rau ca niste hiene .
Atacam doar de dragul "raiting-ului",in lipsa de o alta ocupatie .
Dumneata ,cine ai vrea sa fie in juriu ,daca nu organizatorii ?!
Defiecare data cand TVR organiza Mamaia ,avea reprezentanti in juriu .Jesus !!!
Defapt ...la Mr Gay s-a lasat cu scandal ,la Miss Travesti tot asa ..Unii sunt simple stoarfe care cauta scandalul ca musca rahatelul ..asa se simnt ele ,zanele,marginalizate si fac "poc" cand ceilalti muncesc.
Deci ,concluzia mea e ca ar trebui sa te pui serios pe munca si sa faci ,macar ,jumatate din ce se face la Cluj si sa masluiesti si tu chestia aia ...vezi daca iti arde .

Stoicescu A. spunea...

Dacă ai citit bine, cred că n-ai înțeles nimic.

Ți se pare normal organizatorii să se premieze pe ei, în numele comunității gay? Cam asta ai spus tu! Dacă asta e părerea ta, e grav.

Ce dracu nu e atât de clar? Se sponsorizează de către PSI, iar ăștia își pun oamenii în juriu și se premiează pe ei. Ce dracu nu înțelege nimeni? Chiar nu vezi nicio incompatibilitate? Ca să nu mai vorbim de profesionalism. Știi câți indicatori sunt necesari pentru a stabili cea mai bună organizație? Câtă dezbatere ar fi? Indicatori ar fi vreo 12, iar debzbatere cam 3 zile în analize. Dar nouă ne place să fim superficiali. În 15 minute ne-am împărțit toate premiile. Ce frumos!

Vai, mă scuzi! Pentru unitatea comunității gay să ne facem că nu vedem mânăriile unora. Ce frumos, câtă corectitudine în cei care fac așa. Nu mi-am putut imagina.Pentru unitatea comunității să fie lumea corectă, apoi mai vorbim. Nu prin „a închide ochii” se unește comunitatea, ci prin corectitudine.

Și apropo, eu nu vreau să fiu recunoscut ca și comunitate, ci vreau ca drepturile să-mi fie cunoscute, ca om, nimic mai mult. Mâine - poimâine mai aud că vreți să faceți din comunitatea asta un SRL sau SA, eventual să o listați la bursă. Ce comunitate valoroasă avem, a crescut 15% în 3 luni.

Se pare că unii habar nu au pe ce lume trăiesc și ce își doresc, ci doar improvizează după cum dă bine pe moment.

P.S. Nu-mi mai dați voi sfaturi, că știu eu ce să fac. Nu-mi purtați voi mie de grijă, că eu nu mănânc bani în urma comunității.

adi spunea...

Ai dreptate ...ar trebui reunit conclavul ,care sa aleaga ,dupa 3 zile de dezbateri ...un ..era sa zic un papa .
Da ,corectitudine !Dar daca nu indepem noi sa fim corecti...cine sa ne urmeze ?

Stoicescu A. spunea...

Uitându-mă după un an și câteva luni pe comentarii, îmi dau seama cât de jalnică e această comunitate gay.

Pe lângă faptul că unii sunt analfabeți funcționali, mai au și o doză de tupeu amestecat cu prostie. De fapt, astea merg mână-n mână la noi.

Mă uitam, de asemenea, la invocarea asta, a „lingurii de mâncare”. Uite unde stătea săracul eu, uite unde era ăla care nu are ce să mănânce acasă și așteaptă de la x sau y.

Eu aș putea să spun multe, chiar aș putea să intru în anumite dezvăluiri ce țin de bilanț financiar, de proiecte și așa mai departe, să vedeți atunci show, dar îmi dau seama că această comunitate merită să trăiască în prostia în care este afundată acum.

E adevărat, IDG nu poate deveni atât de interesat cum sunt site-urile porno, cum e Romeo sau alte prietenii cu beneficii, nu poate fi atât de prietenos cum e o intrare în club gratis pe care v-o oferă anumite ong-uri la un moment dat, dar cine administrează IDG doarme liniștit noaptea, fără resentimente, fără a avea morala pătată.

Și ca exercițiu de imaginație, mergeți la oglindă, uitați-vă și analizați. Întrebați-vă „cine sunt eu?”, iar apoi vă rog să vă răspundeți, cu voce tare. Ulterior, reveniți la calculator, uitați-vă pe romeo și vedeți dacă pozele corespund răspunsului vostru, citiți-vă comentariile făcute pe anumite site-uri și întrebați-vă: sunt relevante? Citiți articolul și încercați să vedeți faptul că cineva a strigat: bă, ăștia ne iau de proști!, punând mai presus interesul personal.

Sunt multe de spus, păcat că nu știu unii să aprecieze.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki