joi, 10 noiembrie 2011

Sfârșit tragic pentru tinerii care au dat speranță comunității gay din Africa de Sud. Noul lor simbol gay a fost distrus.

Nu știu dacă este vorba de o mână criminală sau o pură întâmplare, însă am o veste tristă. Cuplul de studenţi gay din Africa de Sud care au stârnit dezbateri aprinse în urmă cu o lună, atunci când o fotografie în care aceștia se sărutau a apărut pe pagină a unui ziar din Capetown, a sfârşit tragic în urma unui grav accident de mașină, după cum relatează presa.


Bjorn Czepan şi Mark Dean Brown au fost implicaţi săptămâna trecută într-un accident rutier petrecut în suburbiile localităţii Woodstock. Czepan a murit pe loc iar Brown este internat în spital în stare gravă, dar stabilă.

Cei doi au devenit celebri cu o lună în urmă, atunci când au participat la un eveniment organizat anual de Universitatea Stellenbosch din Capetown, unde au fost imortalizaţi de un fotograf în timp ce se sărutau. Fotografia a apărut pe prima pagină a ziarului universităţii şi a stârnit o dezbatere aprinsă în rândul comunităţii locale.

Involuntar, datorită curajului pe care aceștia l-au avut, mai ales că se aflau într-un oraș foarte conservator, aceștia au devenit un devărat simbol al comunităţii gay din Africa de Sud. Acum, această comunitate își trăiește drama. Proaspătul lor simbol a fost distrus de soartă sau de cine știe cine altcineva.

Păcat că unele lucruri se sting atât de repede, dar mai ales atât de dur. Inevitabil, acest neplăcut eveniment mi-a adus aminte de doi prieteni pierduți anul acesta, unul omorât, altul decedat în accident rutier. E foarte nasol ce se întâmplă.
2 comentarii:

Cosmin spunea...

Ar fi interesant un post despre simbolurile comunitatii LGBT din Romania.

Stoicescu A. spunea...

Mă tem că nu avem așa ceva. Fie, dacă sunt, nu reprezintă cea mai nobilă senzație.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki