joi, 19 aprilie 2012

Test HIV gratis prin Programul Național 2.2

Pentru că numărul persoanelor din România infectate cu virusul HIV este într-o creștere alarmantă, reamintesc tuturor celor interesați că este recomandat să-și facă analizele periodic, cel puțin o dată pe an. De asemenea, recomand efectuarea de investigații medicale periodice în vederea depistări unor eventuale hepatite, acestea fiind des transmise pe cale sexuală.

Referindu-mă la virusul HIV, este important de reținut că analizele pentru depistarea acestui virus pot fi făcute la orice laborator medical privat din țară sau în sistemul public de sănătate, după cum urmează:


Pentru TESTUL HIV GRATUIT vă pun la dispoziție comunicatul celor de la Institutul „Matei Balș” din București: 

Important de reținut!
Conform Programului Național 2.2 de Supraveghere și Control al Infecției HIV, testarea HIV în România este gratuită pentru toate categoriile de populație, indiferent de calitatea de asigurat sau neasigurat!
Testarea HIV gratuită se face prin:

  • Centrele de Testare ale tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică Județene și a Municipiului București (consultă aici lista DSP-urilor din țară) Deoarece Direcțiile Județene de Sănătate Publică vor fi desființate, rămân disponibile toate unitățile spitalicești, care vor fi obligate să deruleze acest program. Dacă vi se cer bani, spuneți că faceți parte din grup grup vulnerabil și aveți gratuitate. Dacă tot vi se cer bani, cereți numele celui ce vă refuză analizele gratuite, iar apoi reclamați situația la Ministerul Sănătății și/sau pe blog, la rubrica CONTACT.
  • în toate maternitățile, cu sau fără trimitere de la medicul de familie sau specialist.
  • în Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" București, unde testarea HIV este, de asemenea, gratuită. Persoanele interesate se pot adresa direct secțiilor de zi pentru adulți și copii, în intervalul orar 09.00 - 15.00.
  • diferite organizații non-guvernamentale din diverse orașe din România. 
Testarea HIV contra cost poate fi făcut în cadrul oricărui laborator de analize medicale din sistemul privat, contra unei sume de aproximativ 45-50 de lei. De asemenea, laboratoarele medicale private vă pot face aceste teste gratuit în condițiile în care au încheiate contracte cu Casa Națională de Asigurări, iar dumneavoastră aveți trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist.

Și nu uitați, soluția ocolirii tuturor problemelor referitoare la bolile cu transmitere sexuală este folosirea prezervativului, oricât de multă încredere ați avea în partenerul dumneavoastră de sex.

Pentru alte informații privind testul și centrele de testare HIV, cât și alte probleme medicale cu transmitere sexuală, contactați administratorul site-ului la adresa de e-mail: ideidegay@yahoo.com
 


2 comentarii:

Dli spunea...

Cred ca ar trebui sa apreciem acest gest cu totii, pentru aceste teste altii platesc multi bani, iar noua ni se ofera gratis :)

Adrian spunea...

Adevarul este ca, cei cu HIV sunt marginalizati, uni sau nascut asa alti au primit boala pe parcursul vieti. Un program mai aprofundat pentru integrarea lor ar fi de real folos, dar si mentalitatea noastra sau a unora ar trebui putin schimbata. Si ce-i cu Hiv , sunt oameni.

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki