duminică, 17 martie 2013

Manualul de fericire n-aduce împlinirea!

M-am gândit de nenumărate ori că mi-ar plăcea să pot oferi o rețetă a fericirii în „lumea relațiilor gay” sau măcar un mic îndrumar de genul „10 pași pentru avea o relație (gay) perfectă”, dar așa ceva nu există, iar eu cu atât mai puțin sunt în măsură să vorbesc despre asta.  Eu, omul care a visat tot timpul să facă lucrurile perfect, în ciuda faptului că am fost și încă sunt conștient că perfecțiunea nu a existat și nici nu va fi mai mult decât un element conceptual.


Eu, ăla care se uită neputincios la eșecul propriei vieți sentimentale, eu nu pot vorbi despre realitatea relațiilor! Sau pot, dar manualul ăla nu aduce împlinirea sufletească!

În ceea ce ține de sentimental, viața m-a pus la punct mai des decât mi-am putut vreodată imagina, în ciuda atâtor vise care păreau a mi se îndeplini la un moment dat. Nu a fost așa, totul s-a năruit înainte de a începe, iar această realitate nu a făcut excepție în cazul niciunei relații; nu că ar fi fost ele multe. Fiecare a sfârșit dureros, chiar înainte de a începe propriu-zis! Și al naibii, n-au fost relații obținute în mod facil, ci au apărut după lungi perioade de singurătate dureroasă! Relații născute din pași mărunți și prudenți.

Uneori îmi port eșecul resemnat, asumându-mi vina în totalitate. Alteori îmi dau seama că nici contextul social actual nu-mi permite să reușesc, mai ales că societatea se află într-un moment cu care cert nu se poate mândri. Mai adăugăm că nici norocul n-a fost de partea mea, dar aici n-aș dori să intru în detalii.

 Și la ce te ajută „manualul de fericire”, în condițiile în care în jur miroase a gunoi? La ce ți-e de folos „corectitudinea sexuală”, când tot oamenii lipsiți de demnitate sunt la mare căutare?   Nu știu dacă locul meu este aici sau pur și simplu e o problemă de comunicare generală, între mine și... să-i numesc „stakeholderi”, că altfel nu știu cum să le zic.

Realitatea e că sunt aici - singur, trist, fără speranță! Că mi-e dor de unii oameni, de unele momente!
1 comentarii:

Anonim spunea...

Apreciez maxim articolul tau. Se pare ca traversam aceleasi framantari... mi-ar placea sa te cunosc, pentru ca si eu sunt satul de superficialitatea din jur. anyway: YOU ARE NOT ALONE!


apostolcorneliu11@yahoo.com

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki