joi, 12 decembrie 2013

Se întâmplă și la case mai mari; legea căsătoriilor între homosexuali, respinsă de către Înalta Curte de Justiție

În luna Octombrie a acestui an, Parlamentul zonei ACT (Australian Capital Territory) a votat legea care permitea căsătoria între persoanele de același sex, acesta fiind primul teritoriu australian care permitea acest lucru.

Între timp, guvernul național a contestat această reglementară, menționând că este în contradicție cu legislația federală.


În urma contestației, Înalta Curte de Justiție din Canberra, capitala Australiei, a decis că legea care permite căsătoria între persoanele de același sex este nelegală, anulând-o.

Din 2004, legislația federală reglementează explicit faptul că instituția juridică a căsătoriei reprezintă uniunea dintre un bărbat și o femei, astfel că o reglementare de genul celei anulate contravenea în mod evident legii federale.

Până la momentul declarării căsătoriei între persoanele de același sex ca fiind nelegală, 29 de cupluri gay s-au căsătorit. Între timp, căsătoria lor a devenit nulă, dată fiind decizia Înaltei Curți de Justiție.

Pentru a viziona unul dintre cele mai frumoase videoclipuri pentru promovarea căsătoriilor gay, click aici! Clipul este parte a unei campanii desfășurate în Australia, având ca scop legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex.

0 comentarii:

 

Copyright © 2010 Idei de gay | Premium Blogger Templates & Photography Logos | PSD Design by Amuki